Hirdetés

Devil May Cry 4 előzetes

|

Hányaveti lazaság, sztárallűrök, a halál kikacagása és persze nem utolsósorban fantasztikus küzdÅ‘technika, illetve szuperhÅ‘sképességek: ezek a tulajdonságok jellemzik a Capcom híres akciójáték-sorozatának démonvadász hÅ‘sét. Dante kalandjait már kipróbálhattuk PC-n a harmadik részben, ám mégis meglepetés, hogy a next-gen negyedik részt is üdvözölhetjük kis monitorunkon…

Hirdetés

Csak PlayStation 2, csak PlayStation 2: korábban mindig ezeket a szavakat hallottuk a Devil May Cry sorozattal kapcsolatban. Aztán megtörni látszott az átok a DMC3 harmadik részének konverziója formájában, ám ez túl későn jött már, és a szokásos konverzióhoz kötődő hibák is nagyon lehúzták a játékot.
A Devil May Cry 4-ről már mindenki lemondott, amikor a Sony PS3 exkluzívjaként elsőként bejelentették. A döbbenetes minőségű képek láttán mindenki nagyon elkezdte irigyelni a Sony drága masinájának leendő tulajdonosait, és sokan emiatt is döntöttek egy PS3 megvásárlása mellett.
Azonban a dolgok valahogy másképp alakultak: a Sony „csodamasinája" korántsem teljesített olyan jól, ahogy azt sokan elvárták tÅ‘le, ezért a Capcom Kiadónál úgy döntöttek, hogy a korábbi PS3 exkluzivitást „annyira" mégsem gondolják komolyan, és Xbox 360-ra is kihozzák a játékot, sÅ‘t szürprájz, szürprájz... még PC-re is!

 

Nero, az igazság bajnoka?
A negyedik részben az elsÅ‘ három epizód laza démonvadász hÅ‘se, Dante visszatér, ám korántsem egy egyszerű folytatásról van szó, ahogy azt eleinte gondolnánk. Dante ugye mindig is kicsit... „frivol" személyiség volt, azonban most tényleg túllÅ‘tt a célon: miután valamitÅ‘l teljesen bekattant, saját démonvadász társait is kinyírta. Természetesen ez már nem maradhat büntetlenül, ezért egy „szent lovagot" a kicsit furcsa névvel ellátott Nerót irányíthatjuk, akinek az a korántsem irigylésre méltó feladata, hogy Dantét igazságszolgáltatás elé vigye. A másik „Néró" ugyebár a világtörténelemben egy véreskezű császár volt, a névrokona viszont egy lelkiismeretes, fiatal harcos.

Nehogy azt higgyük azonban, hogy egy málészájú kezdÅ‘vel van dolgunk. Dantéhoz hasonlóan Nero éppoly boszorkányos ügyességgel bánik a karddal és a pisztollyal, így mindenkit szanaszét kaszabolhatunk. Ha pedig már a „boszorkányosság" szóba került, akkor még meg kell említeni a speciális „Devil Arm" mozdulatát is: egy speciális billentyűkombinációval Nero karja démonivá válik, amellyel bármilyen ellenséget a levegÅ‘be röpít, vagy épp ellenkezÅ‘leg: elkapja Å‘ket, ahogy repkednek és hatalmas sebzést okozva földhöz veri Å‘ket. Ezek a démoni ökölcsapások nagyjából úgy működnek, mint Beowulf támadásai a DMC3-ból, úgyhogy aki játszott azzal a résszel, az képben lesz Nero képességeivel is.

Tudja, mi a dörgés...
Bár új hőssel van tehát dolgunk, a játék irányítása mégis nagyjából megegyezik a Devil May Cry 3-ban megszokott szisztémával. Ez persze korántsem jelenti azt, hogy annyira vacak lenne, mint a PC-s verzióban, ugyanis az egy egyszerű konverzió volt és majdnem két évvel később jelent meg a PS2-hez képest, ez viszont egyelőre úgy tűnik, hogy (ha nem halasztják el a játékot, persze...) egyszerre jelenik meg mindegyik géptípusra.
Természetesen a harc ugyanolyan „fast and furious" lesz, mint az elÅ‘zÅ‘ három részben, a reflexeinket tehát alaposan igénybe fogja venni, ugyanakkor éppúgy meg kell majd tanulnunk a megfelelÅ‘ kombinációkat, ha nem akarunk démonok véres vacsorája lenni.
Megmaradt az előző részből ismerős gömbgyűjtögetés is, amelyeket összeszedve tápolhatjuk hősünket. Minél látványosabban (például magasabbra ugorva) hajtjuk végre a speciális mozdulatokat, annál több vörös gömböt szedhetünk össze.

Rémálmaid szörnyetegei
A Devil May Cry játékok mindig is a bizarr szörnyekrÅ‘l voltak híresek, és a negyedik rész sem lesz ez alól kivétel. Még csak pár szörnyrÅ‘l rántották le eddig a leplet a tokiói bemutatón, de már azokon is látszott, hogy a készítÅ‘k ismét alaposan eleresztették beteges fantáziájukat. Az egyik hatalmas kövér démon például különféle emberi testdarabokból van összerakva, és bizonyos helyeken pengék állnak ki a testébÅ‘l. Egy rövid képsort a kiállításon bemutattak egy Balrog-szerű lényrÅ‘l is, aki egy tüzes dimenziókapuból lépett ki, de mivel kapaszkodó Gandalf nem volt a környéken, aki azt ordibálná, hogy „Fussatok, bolondok!" ezért minden bizonnyal nem kell attól tartanunk, hogy Gyűrűk Ura-lopás lenne ez a lény...

Da grafik...
A játék grafikája a PS3 remek képességeit hivatott kihasználni, úgyhogy csak remélhetjük, hogy a PC-s verzió is legalább annyit tud majd, mint a Sony masinája. A kameranézetek nem változtak semmit, de a kiállításon bemutatott demó alapján úgy tűnik, hogy egy kicsit jobban működnek majd, mint a korábbi DMC-részekben.
A zene is ugyanolyan rockos őrület lesz, mint korábban, a szinkronhangok pedig a szokásos komikusan eltúlzott (és épp ezért rendkívül szórakoztató) stílust képviselik. Dante angol szinkronhangja állítólag ugyanaz a Reuben Langdon lesz, mint a DMC 3-ban; róla egy külön dobozban olvashattok.

Sírni vagy kacagni fogunk?
A Devil May Cry mindig is echte konzolos játék volt, nem véletlen, hogy a DMC3 konverziója is aránylag rosszul sikerült. A DMC 4-hez viszont tényleg nagy reményeket fűzök, hiszen igazi next-gen címrÅ‘l van szó, és ráadásul most elÅ‘ször jelentették be elÅ‘re, hogy PC-re is elkészül a játék. Nem csak évekkel késÅ‘bb adták meg kegyelembÅ‘l a PC-seknek. Mivel PC-re nem sok ilyen vérbeli verekedÅ‘s stuff jelenik meg, ezért a Capcomnak szerintem mind nagyon hálásak leszünk, ha a DMC 4-et tisztességesen kidolgozzák a mi masinánkon is. Reméljük tehát, hogy az a „let's party!" (copyrigth by Dante) tényleg jó kis buli lesz, nemcsak egy gyenge mulatság, ahonnan még hajnal elÅ‘tt érkezünk haza fejfással és unottan.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)