Hirdetés

Devil May Cry 5 - a Capcom második legsikeresebben rajtolt PC-s játéka

|

A hack-and-slash sorozat ötödik számozott epizódjának startja felülmúlta még a Resident Evil 2 remake-ét is.

Hirdetés

A Capcom az utóbbi időkben sikert sikerre halmoz, és a számok azt mutatják, hogy nem a Devil May Cry 5 lesz az, ami megtöri a nyerő szériát.

Hirdetés

A pénteken megjelent játék beváltani látszik a japán cég PC-hez fűzött reményeit. A kiadó nemrégiben kezdte meg a nyitást a PC-s közönség felé és a Steam statiszitkái alapján nagyon kifizetődőnek látszik a stratégiai irányváltás. A Resident Evil 2 felújítása olyan minőségű lett, hogy azzal azonnal beírta magát a legjobban sikerült remake-ek nagykönyvébe (egyből a Shadow of the Colossus mellé), ami meg is látszik, hiszen háromszor annyian játszottak vele, mint a sorozat korábban megjelenő hetedik részével. 

A Steam adatai szerint azonban úgy tűnik, hogy Dante és társainak vérgőzös kiruccanásra még Raccon Citynél is többen voltak kívácsiak. A statisztika szerint a hétvégén volt olyan időszak, amikor egyszerre nagyjából 89 ezer játékos játszotta egyszerre Steamen a játékot, ami azt jelenti, hogy ez a Capcom második legjobban startolt PC-s címe. Ennél csak a Monster Hunter: World tudott több embert bevonzani, aminek 300 ezer körüli volt a csúcsa. Noha a nyitóhétvége még nem ért véget, ezt a rekordot valószínűleg a Devil May Cry 5 sem fogja megdönteni.

A játékról egyébként mi is készítettünk videotesztet, amit erre találtok

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)