Hirdetés

Devil May Cry 5 - 60 fps és fotorealisztikus grafika a cél

|

Még több újdonság bemutatására pedig az augusztusi gamescomon kerül sor.

Hirdetés

Az idei E3 egyik legizgalmasabb bejelentése kétségtelenül a Devil May Cry 5 volt. A klasszikus Capcom franchise következő részének még nincs pontos megjelenési dátuma, de várhatóan jövőre érkezik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

Hirdetés

A Weekly Famitsu magazinnak adott interjút a DMC5 fejlesztőcsapatának igazgatója, Hideaki Itsuno, Michiteru Okabe vezető producer és Matthew Walker producer. Sok témát érintett a beszélgetés, és több érdekesség is kiderült a játékkal kapcsolatban.

A Capcom célja, hogy fotorealisztikus grafikát alkossanak, miközben stabil 60 fps-sel fut a játék. A csapat nemcsak a karaktereket 3D-szkennelte, hanem még a ruházatot is, amelyhez a saját Resident Evil Engine-jüket használták. Az öltözékeket megvarrták a való életben, majd azokat importálták a játékba. Így például Nero képen látható dzsekijét is:

A szkennelés végeredménye igazi élethű ruhák, mert amellett, hogy nagyon szépen néznek ki, a természetes ráncok és vonalak is látszódnak. A kapcsolódó munkákat leginkább tengerentúli stúdiókban illetve Osakában végezték. Emellett Londonban is dolgoztak, mert a legtöbb színész a környéken lakik, így mindenkinek könnyebb volt összeegyeztetni a dolgaikat.

A játék fizikájával is rengeteget foglalkoznak. Ahogy egy karakter fordul, a testsúlyát is a mozgásnak megfelelően mozgatja. A Capcom célja ezesetben is az életűség valamint a pörgős, akciódús játékmenet ötvözése. A fejlesztők még azt is elmondták, hogy a sorozat korábbi címeiből is merítenek ihletet, és a Ninja Theory DMC: Devil May Cry játékában is vannak olyan elemek, amelyeket szívesen felhasználnak.

Még Nero életkorának témáját is érintették - kiderült, hogy a DMC5 azért játszódik több évvel az előző rész után, hogy a főszereplő mind fizikailag, mind szellemileg a csúcson legyen, vagyis egy érett és erős karakterrel legyen dolgunk. Kiderült még, hogy a feljebb látható fő borítóképen a jobb oldali karaktert is irányíthatjuk majd, de a kilétéről még nem beszéltek.

Az viszont biztos, hogy az augusztus 21-én kezdődő Gamescomon is ott lesz egy játszható demóval a Devil May Cry 5, és a Capcom még több újdonságot és érdekességet fog megosztani a rendezvényen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)