Hirdetés

Egy app lemásolta a Devolver Digital platformerét

|

Ihletet meríteni és lekoppintani teljesen más, főleg ha egy csodálatos művészeti alkotásról van szó.

Hirdetés

Nálunk is olvashattatok a Nomada Studio által fejlesztett és a Devolver Digital kiadásában megjelent Gris-ről, erről a különleges atmoszférájú és fejtörőkkel teli platformerről, amely vizualitásával és mondanivalójával egyaránt lenyűgöző. 

Hirdetés

Nyilvánvalóan nem a Gris az egyetlen festményszerű platformer, elég csak a Monument Valley-ra vagy a Child of Lightra gondolni, azonban különbség van az ihletszerzés és a másolás között, márpedig - ahogyan arra a Devolver Digital rávilágított Twitteren - a The Faboulous app lényegében lekopizta  Gris-t: 

Nem váratott sokat magára a The Faboulous válasza sem. A fejlesztők megígérték, hogy utánanéznek a dolognak és a "nyomozás" idejére eltávolították a Grisre hasonlító felvételeket. A cég feje, Sami Ben Hassine a Vice-nak azt nyilatkozta, hogy valószínűleg az egyik művészüket vagy szabadúszójukat ihlette meg a játék. Ugyanakkor nem igazán boldog, amiért a Devolver nyilvános felületen üzent nekik és nem privátban kereste meg őket, mivel ők csak egy kis startup, akik olyan játékokból merítenek inspirációt az önsegítő alkalmazásaikhoz, mint amilyen a Journey és a Monument Valley. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)