Hirdetés

Egy programozó 1200 óra alatt fejtette vissza az eredeti Diablo forráskódját

|

Elég sok szabadideje volt, a Diablo-rajongók számára pedig teljesen megérte a munka.

Hirdetés

A GalaxyHaxz néven működő programozó rengeteget dolgozott, hogy visszafejtse az első Diablo játékot. Több mint 1200 munkaórát, és közel egy évet szánt a dologra, de sikerült befejeznie.

Hirdetés

A Devilution címen futó projekt célja az volt, hogy megőrizze a Diablo eredeti forráskódját. Ez nem azt jelenti, hogy a játék elemei teljesen felhasználhatóak egy ingyenesen játszható másolathoz, viszont a modderek dolgát jócskán megkönnyíti a dolog. Korábban többen is visszafejtettek egyes elemeket, de azt megtartották maguknak, és nem publikálták a munkájuk eredményét. GalaxyHaxz munkája viszont megtekinthető és letölthető a felhasználó GitHub oldaláról.

A Devilution igyekszik az eredeti, 1996-os Diablo forráskódját a lehető legpontosabban visszaadni - beleértve a bugokat és a rosszul megírt részeket. Viszont így sokkal könnyebb lesz a továbbiakban frissítéseket, javításokat és portokat írni a Diablohoz.

Nem semmi munka, az egyszer biztos. Remélhetőleg sokan tudják majd hasznosítani.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)