Hirdetés

Diablo III - naponta 116 ezer forintot is lehetett vele keresni

|

Már jó ideje megszüntették a valódi pénzzel működő piacteret, de amíg volt, addig rengetegen próbáltak meggazdagodni belőle.

Hirdetés

A Diablo III segített egy bulgáriai srácnak, hogy 2013-ban megkeressen 100.000 dollárt. Cherokee Brook saját blogján írta le, hogy hogyan vált egyszerű játékosból az RMAH mesterévé. Utóbbiban botok is a segítségére voltak.

Brook segédprogramjai megkeresték azokat a ritkaságokat, melyeket a tulajdonosai áron alul kínáltak, és felvásárolta ezeket, hogy aztán jó pénzért továbbadta. Még új PC-t is vett, hogy az jobban bírja a segédprogramok futtatását, és ne omoljon össze a rendszer, miközben három Diablo III accounton keresztül üzletelt.

„Kiderült, hogy a játékban, amit minden régióban milliók játszanak, az emberek nem tudják, hogy mit csináljanak egy-egy ritkább tárggyal, és nevetséges árakon kínálták azokat” – írta Brook. „Egyszerűen az embereknek gőzük sem volt arról, hogy hogyan kell rendesen gazdálkodni.” Karrierje csúcsán a srác 495 dollárt (ma éppen 116 ezer forint) keresett naponta a tapasztalatlan kalandorokon.

„Bulgáriában az átlagfizetés valahol 360 euró körül mozog (ami kb. ugyanennyi), így látni kell, hogy ez komoly üzlet volt. Többet kerestem, mint azok a focistáink, akik valamelyik klubban játszanak” - meséli a fiatal játékos. Persze mióta a Blizzard bezárta a piacot Brook karrierjének is annyi lett, de számára már jóval korábban eljött a muri vége, hála a játék gazdasági összeomlásának. „Úgy 2012. májusától, 2013. júliusig az arany ára több mint ezerszer csökkent. Ez természetesen azzal járt, hogy tárgyak árai is nagyot zuhantak, aminek köszönhetően a játékosok azt érezték, hogy nem találnak semmi olyat, amiért érdemes lenne játszani, és elég arany sem esik, hogy drágább tárgyakat szerezhessenek.”

Brook a gazdasági összeomlásért a Blizzard bannolási metódusát okolja: „A Blizzard mindig hullámokban tiltott ki embereket, ami azt jelentette, hogy ha találtak is egy botokat használó játékost, azt csak megjelölték, és a következő hullámban tiltották. 2013 végén nem volt banhullám több mint 3 hónapig. Ez nagyon fontos probléma volt, mert a farm botokat (ezek szednek össze tárgyakat és aranyat a játékosnak) még ennél is ritkábban tiltották.”

„Ezeknek a hónapokon keresztüli figyelmen kívül hagyása okozta a Diablo III gazdasági összeomlását.” - szól a tanulság.
A teljes sztorit itt olvashatjátok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)