Hirdetés

DICE LA - ők készítik majd a Star Wars játékokat

|

Miután az átszervezés következtében számos munkatársától megvált, az Electronic Arts egy vadonatúj stúdiót alapított a Battlefield sorozat fejlesztőcsapatának tagjaiból.

Hirdetés

Zajlik az élet az Electronic Arts háza táján: miután John Riccitiello, a cég vezérigazgatója bejelentette lemondását és az EA-t az Egyesült Államok legrosszabb vállalatának bélyegezték, egy meglehetősen pozitív eseményről is hírt adhattunk, hiszen a Disney az ő kezükbe adta a Star Wars franchise játékainak elkészétésére vonatkozó jogokat.

A kiadóóriás természetesen örömmel vállalta a kihívást, tele van tervekkel, melyek közül az egyik feltételezhetően a Star Wars: Battlefront sorozat harmadik részének elkészítése. Már korábban is hallottunk arról, hogy a Battlefield játékokért (és nem utolsó sorban a Mirror's Edge-ért) felelős DICE is megkapja a maga szeletét a Star Wars IP-ból. A most érkezett információk szerint a fejlesztőcsapat tagjainak egy része Los Angeles városába költözik, hogy az EALA/Danger Close maradványain DICE LA néven alapítsanak új stúdiót, ahova szívesen várják az új tehetségeket.

A DICE general managere, Karl-Magnus Troedsson egy interjúban megjegyezte, hogy "nem titok, hogy ott van a legfőbb versenytársunk", utalva ezzel az Activision égisze alatt tevékenykedő Treyarch és Infinity Ward stúdiókra. A DICE LA fejlesztőcsapatába egyébként a két legutóbbi Medal of Honorért felelős Danger Close munkatársait is felvették, de a cég honlapján számos állásajánlatot találhatunk, melyek között szerepel egy, amihez kimondottan egy olyan személyt keresnek, aki az EA androidos és iOS-es játékait igazgatja. Egy másik pozícióra olyanoktól várnak jelentkezést, akik jártasak a mobilos és közösségi médiás termékekben. Ezek azt sugallják, hogy a DICE LA kezébe kerül mind a hardcore, mind az okostelefonos és táblagépes játékok fejlesztése, karbantartása, de okkal várhatunk többet tőlük.

A Battlefront III és a Republic Commando 2 mellett milyen Star Wars FPS-t látnátok még szívesen?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)