Hirdetés

Digitális tokenként vehetünk tulajdonrészt gyűjtői tárgyakból Logan Paul piacán

|

Most akár te is szert tehetsz egy Pokémon-kártya egymilliomod részére, mert hát ki ne álmodna erről?

Hirdetés

Ha már a tisztán digitális, blokklánc-alapú nem helyettesíthető tokenek (NFT) körüli őrülettől  is a falra mászol, akkor a netceleb Logan Paul legújabb projektjétől egyenesen vérnyomáscsökkentőért nyúlsz majd.

A közel 25 millió feliratkozóval bíró, bokszolóként és pankrátorként is próbálkozó youtuber egy új weboldalt indított, ahol valódi gyűjtői tárgyakból vásárolhatunk digitális tulajdonrészt (ERC-20 tokenek formájában), amit aztán szabadon továbbadhatunk a másodlagos piacokon.

Hirdetés

A Liquid Marketplace néven futó paltform tehát lényegében egy újabb NFT-biznisz, azzal a különbséggel, hogy amiből itt részesedést veszünk, az a valóságban is létezik. Habár ez első hallásra még akár pozitívnak is tűnhet, valójában számos aggasztó kérdést felvet, kezdve azzal, hogy mi történik, ha a cég által őrzött vagyontárgyak megsérülnek, vagy hogy ki kezeli majd őket, ha esetleg csődbe megy a vállalkozás.

A 3,5 millió dolláros Pokémon-kártyáival állítólag csúnyán átvert Paul mindenesetre komolyan gondolja a dolgot, két partnerével, Ryan Bhadorival és Amin Nikdellel 8 millió dollárt gyűjtöttek össze a Liquid Market beindítására.

"Szeretnénk a nagy értékű gyűjteményeket mindenki számára elérhetővé tenni, aki saját kollekciót akar építeni. Egyenlő feltételeket teremteni, ahol valami legendásat birtokolhatnak azok, akik valóban értékelik ezeket az egyedi tárgyakat."

- szól a vállalkozás ars poeticája. A "részvényesek" elméletileg arra is lehetőséget kapnak, hogy ténylegesen is megszerezzék a piacra dobott tárgyakat: egy bizonyos (nem konkretizált) tulajdoni hányad elérésénél szavazás kérhető, és ha a társtulajdonosok 80 százaléka 72 órán belül igent mond a kivásárlási ajánlatra, az üzlet megköttetik, s ezzel a gyűjteményi darab is kikerül a Liquid Marketplace "biztonságos fizikai széfjéből".

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Egy ideális világban magabiztosan leírhatnánk, hogy már csak a "közös lónak túrós a háta" ősi igazsága miatt sem jósolunk fényes jövőt a koncepciónak, ám egy olyan korban élünk, amikor az emberek millió dollárokat fizetnek ténylegesen nem birtokolható .jpg majmokért, szóval még az is lehet, hogy Paul egy újabb aranybányát talált magának.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)