Hirdetés

Dinamikus duó

|

Ender minap a kezembe nyomott két PSP-s cuccot, amelyek az asztalán hevertek és már fogalma sem volt ki adta ki ezeket tesztelésre. Miután két egész ígéretes címről volt szó, ezért elvállaltam, hogy kedvenc kis kézi masinámban teszek velük egy próbát…

Hirdetés

Mindkét játékra az a jellemző, hogy ökörködsz velük egy kicsit a hetes buszon, de nem nyújtják azt a hosszabb és összetettebb játékmenetet, mint amelyet egy GTA: Vice City Stories-ról, egy Syphon Filtertől, vagy egy Metal Gear Solid: Portable Ops-tól elvár az ember. Tipikus gyors és azonnali játékélmény, ami addig jó, amíg le nem szállsz a buszról - erre viszont tökéletesek... No de nézzük őket külön-külön...

Parappa the Rapper

A „táncikálós" programok nem tartoznak a kedvenceim közé, a legtöbbet talán a GTA: San Andreas-ban roptam CJ-vel, ugyanis vele ott kötelező volt ez a mutatvány, különben nem juthattunk tovább a játékban... A Parappa the Rapper (amely mellesleg Jade Raymond egyik kedvenc játéka...) viszont pontosan ebbe a műfajba tartozik. Más táncprogramokkal ellentétben sajátos, vicces grafikus stílusa van és a készítők még egy kacagtató történetfélét is mellékeltek hozzá.
A lényeg persze a táncon alapszik: a szokásos, „nyomd le időben a gombot!" típusú játékmenettel van dolgunk. A Parappa kifejezetten szivatós ebben a tekintetben: az általam eddig kipróbált táncprogramok közül ennyire szemét módon szigorú és érzékeny táncprogival még életemben nem találkoztam. Ha nincs TÖKÉLETES ritmusérzéked, akkor felejtsd el ezt a játékot... Kár érte, mert amúgy tényleg vicces és egyedi stílussal büszkélkedhet  de amikor már tizenkettedszer nyögte be a hagymafejű kung-fu bajnok táncoktatóm, hogy „again", akkor közöltem vele, hogy na jó, az szívjon ezzel, akinek hat anyja van.
Amúgy egy Playstation-ös játék konverziójáról van szó és az eredetihez képest nincs benne semmi plusz tartalom.

Értékelés: 74%

WipEout Pulse

Az előző PSP-s Wipeout volt egyike az első PSP-s játékaimnak, úgyhogy érdeklődéssel próbáltam ki a folytatást. A készítők inkább a játékmenet finomítására koncentráltak, mint a forradalmi újdonságokra, vagy a grafikus motor pofozgatására. (Utóbbi felesleges is lett volna: a Wipeout még most is az egyik legszebb PSP-s játék ebben a kategóriában.
A versenyek jellemzője, hogy a többi versenyző MI-je sokkal erősebb, a játékosok agresszívabbak és többet is vagyunk velük egy helyen, ritkán fordul elő, hogy egyedül hasítunk valahol.
A single player verseny újdonsága, hogy ahelyett, hogy egymás után kellene lenyomunk a pályákat (így újra és újra nekiveselkedve egy-egy pályának, amikor nem jutunk valahol tovább...) „gridekben" játszunk különböző versenytípusokat: sima verseny, time attack, hotlap, stb. Ezeknek a rendezvényeknek aztán tetszőleges sorrendben eshetünk neki, így sohasem kell görcsölnünk egyetlen pályán, ha nem megy.
A játék grafikája továbbra is elképesztően jól néz ki: bárcsak minden PSP-s játék ilyen lenne. A zeneszámok továbbra is jobb minőségű tücc tücc előadóktól származnak: Dopamine, Aphex Twin, Kraftwerk, stb. A WipEout Pulse a saját kategóriájában messze a legjobb darab, ami még akkor is szép teljesítmény, ha nincs sok riválisa... Ha könnyed szórakozást nyújtó, de még is sok fícsörrel rendelkező, rendkívül látványos futurisztikus versenyzős cuccot akarsz a PSP-dre, akkor most ez a legjobb választás.

Értékelés: 92%

Kapcsolódó videók:
Parappa the Rapper ingame

WipEout Pulse
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)