Hirdetés

A DirectX 9 nem támogatja a fizikát?

|

A The Inquirer elbeszélgetett néhány játékfejlesztővel és megállapították, a DirectX 9 nem alkalmas valódi fizikai effektek megjelenítésére. Mindezt úgy sikerült megállapítani, hogy az API 9-es verziója számos objektumot nem támogat, és az Open GL-lel együtt van némi lemaradása a hardverekhez képest. Egész egyszerűen tehát az említett két API nem megfelelő a grafikus processzor által számolt fizikai és grafikai effektek helyes megjelenítéséhez. A jelek szerint tehát várnunk kell a Vista és a DirectX 10 eljövetelére, melynek Avalon grafikai alrendszere már a grafikus engine-t használja a Vista kezelőfelületének megjelenítésére is. A DX 10 jóval több független objektum együttes kezelését teszi lehetővé, ami sokkal komplexebb és részletesebb virtuális világokat eredményezhet. Emellett az objektumok egymásra ható fizikai reakcióit is jóval könnyebben kezeli az új rendszer. A játékfejlesztők a DX 10 elterjedéséig igyekeznek magukat távol tartani a GPU alapú fizikai effektektől, ugyanis ez addig komoly problémákat okozhat az engine-ben. Az ilyesféle új látvány inkább majd csak a 2007-ben megjelenő újgenerációs játékokban fedezhető majd fel. Az AGEIA PhysX használatának is csak ezután lesz értelme.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)