Hirdetés

A játékfejlesztőket még nem nyűgözte le a DirectX12

|

A DirectX 12 megjelenésekor a PC-s játékfejlesztés megújulását vártuk a kiterjedt hozzáférést nyújtó API-tól, de az idei GDC-n tartott előadások alapján úgy tűnik, elmaradt a várt forradalom.

Hirdetés

A Windows 10 megjelenésével érkező DirectX 12-től komolyabb technikai előrelépésre számítottunk, amiket például a bemutatódarabnak számító Ashes of the Singularity produkált is. De az átlag gamer gépéből nagyon úgy tűnik, nem sikerül többet kihozni az új API segítségével.

Erről két előadó is beszélt a játékfejlesztők egyik legfontosabb éves összeröffenésén, a Game Developers Conference-en. Először a PC-s portokra szakosodott és a DirectX 12-vel konkrét tapasztalatokkal is bíró Nixxes ügyvezető igazgatója mesélt az élményeikről. Elmondása szerint a korábbi várakozásokkal ellentétben DirectX 12 alatt is rendkívül fontosak a végső frame rate szempontjából a VGA-gyártók által kiadott driverek, így a CPU-teljesítmény növelése mellett (ami ritkábban fogja vissza a játékbeli teljesítményt, mint a GPU) nagyjából 10%-os GPU-beli teljesítménynövekedést lehet maximum kihozni, de ezért alaposan meg kell szenvednie a fejlesztőknek.

Hasonló következtetésre jutott egy másik előadáson a Ubisoft Montréal 3D-s programozója is, aki egyenesen azt mondta, az AnvilNext motorjuk esetében keményen meg kellett küzdeniük azért, hogy DirectX 12 alatt elérjék a DX 11-en látott frame rate-et. Így szerinte ha a különböző, csak a DX 12-ben elérhető feature-öket nem akarja használni a csapat, egyelőre nem érdemes bevállalni az API használatából következő, nem kevés plusz munkát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)