Hirdetés

Közel egy évtizedet vártunk a japán katasztrófajátékra, melynek fejlesztése is katasztrófa volt

|

Kilenc év után érkezett meg nyugatra is a Disaster Report 4: Summer Memories, a játék, amelyben egy természeti katasztrófáktól sújtott nagyvárosban kell valahogy boldogulnunk. Szomorú történet, de nem csak a játékbeli sztori lehangoló.

Hirdetés

Eredetileg még PlayStation 3-ra jelent volna meg a Disaster Report 4: Summer Memories, egészen pontosan 2011. március 10-én. Végül el kellett halasztani pár hónappal, 2011 végére tolták a megjelenést. Időközben azonban a játékban tapasztalt események valósággá váltak: a 9,0-s erősségű tóhokui földrengés hatalmas pusztítást végzett a szigetországban, összesen 11 417 halálos áldozatot, 2409 sebesültet és 16 273 eltűntet számláltak a katasztrófa után. Becslések szerint 200 milliárd dollár értékű kár keletkezett, 18 ezer ház dőlt romba, 130 ezer pedig jelentős károkat szenvedett. Észak-Japánban mintegy 4,4 millió háztartás maradt áram, és 1,4 millió víz nélkül. Több generátor leállt, és legalább két atomerőmű komolyabban károsodott, ez a környező vidékek kitelepítéséhez vezetett. Cseppet sem meglepő módon mindezek fényében a Disaster Report 4-et törölték. Történetünk viszont itt még messze nem ért véget.

Hirdetés

2014-ben ugyanis a Granzella csapata megszerezte a Disaster Report széria jogait, és elkezdett dolgozni a folytatáson, ami immár természetesen az akkoriban még újdonságnak számító PlayStation 4 konzolokra készült. Teljesen az alapoktól fogtak neki az új Disaster Report 4 felépítéséhez, Japánban végül 2018 novemberében meg is jelenhetett a PS4-es kiadás (ezt 2019 szeptemberében a switches verzió követte, ugyancsak kizárólag Japánban). A nyugati változatról azonban egészen idén januárig nem is hallottunk - az ázsiai címek kedvelői, például a Yakuza sorozat rajongói jól tudják, hogy ez teljesen általános menetrend, általában minimum egy évet, de néha még ennél is többet kell várnunk az ilyen portokra.  

Most viszont már a nyugati játékosok, egészen pontosan a PC, PS4 és Switch tulajok is belevethetik magukat a természeti katasztrófákra építő videojátékba. A Disaster Report játékokban hatalmas, pusztító erejű természeti katasztrófákkal kell szembenéznünk, nem volt ez másképp az előző három részben sem - a Disaster Report (2003) és a folytatás, a Raw Danger! (2007) még PS2-re jelent meg, a harmadik epizód viszont már kizárólag csak PSP-re érkezett. A negyedik felvonásban főhősnőnk összeomló épületek között menekül, termékeiket pofátlan módon túlárazó boltosokkal veszekszik, vagy épp fosztogató banditákkal néz farkasszemet. A nyugati kiadás új előzetese tökéletesen vázolja, miről is van szó. 

A Disaster Report 4: Summer Memories PC-re, valamint PlayStation 4 és Nintendo Switch konzolokra érhető el 2020. április 7. óta. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)