Hirdetés

A Discord az Epic Games Store-t és a Steamet is felüllicitálja a fejlesztők kegyeiért

|

A cég bejelentette, hogy minimális profitot szakítanak majd a játékok eladásaiból a fejlesztők javára.

Hirdetés

A Discord a játékfejlesztők számára egy anyagilag sokkal kedvezőbb alternatívát kínálna a Valve és az Epic platformjai helyett.

Hirdetés

A semmiből hirtelen két komoly szándékkal rendelkező vetélytársa is akadt a Steamnek, hiszen a frissen megnyílt Epic Games Store mellett az alapvetően kommunikációs és közösségi felületet szolgáltató Discord is beszállt a játékplatform-bizniszbe. A cég bejelentette, hogy 2019-től kezdve a játékok eladásaiból befolyó bevétel 90%-a közvetlenül a fejlesztők zsebében landol majd, ami jelenleg magasan a legkedvezőbb lehetőség lesz azoknak a független fejlesztőknek és stúdióknak, akik nem rendelkeznek saját forgalmazói felülettel.

A Steam 20-30%-át teszi zsebre a játékok eladásaiból származó profitnak, a hónapban pedig erre kontrázott rá az Epic annak saját platformjával, ami mindössze 12%-ot szakít az eladásokból, ez az összeg pedig tovább csökkenhet, ha az adott játékot Unreal Engine 4-gyel fejlesztették le. Továbbá az Epic Games Store-hoz hasonlóan a Discord is kínál exkluzív címeket a "First on Discord" program keretei között, ami 90 napos exkluzivitást jelent a kijelölt játékok esetében.

A Discord egyelőre nem közölt pontos dátumot a 90%-os rendszer elindulásáról, azt viszont elmondták, hogy az elkövetkezendő hónapokban számos címmel bővül majd a cég webáruháza. Kíváncsian várjuk, hogy mi fog kisülni a hirtelen lángra kapó rivalizálásból.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)