Hirdetés

Dishonored 2 - íme a Bethesda tippjei a zűrös PC-s verzió javításához

|

A Dishonored 2 sok játékosnál kiverte a biztosítékot PC-n, és amíg a Bethesda megvizsgálja ezeket, majd megoldást keres rájuk, addig próbálnak némi tanácsot adni az átmeneti megoldásokhoz.

Hirdetés

Amikor átfutottuk a Dishonored 2 gépigényét, leginkább attól tartottunk, hogy nem lesz elég combos a masinánk hozzá, azonban most, hogy megérkezett az Arkane Studios játéka, sok játékos számára kiderült, hogy lehet bármennyire erős a hardverük, a hiba bizony nem náluk keresendő. 

Számos panasz érkezett a Bethesdához, hogy a Dishonored 2 PC-s változata frame rate gondokkal küzd, még a komolyabb specifikációval rendelkezők esetében is (hiába használnak alacsonyabb beállításokat, akkor is), valamint gondok vannak az egérrel és a felbontással is. A játékot fejlesztő stúdió egyik igazgatója, Harvey Smith tegnap igyekezett megnyugtatni a játékosokat, hogy már vizsgálják a jelentett problémákat, ám addig is a Bethesda előrukkolt pár hasznosnak gondolt tanáccsal, amikkel frissítette a hivatalos honlap GYIK részét

A kiadó mindenekelőtt azt javasolja, hogy játék közben ne használjunk Alt-Tab kombinációt és kapcsoljunk ki minden háttérben futó programot. Ha teljesítménybeli gondok jelentkeznek, próbáljuk meg lejjebb venni a felbontást, 1440p-s opciót pedig csak akkor használjuk, ha nagyon ütős videokártyánk van (legalább GTX 1070/1080 vagy hasonló). Legyen bekapcsolva a V-Sync, különösen akkor, ha nagy frame rate ingadozást érzékelünk. Ha az FPS 30 alá esik, akkor állítsuk be az "Adaptive Resolution"-t minimum (50%) és az alapértelmezett érték (75%) közé. Használjuk a program által felkínált automatikus beállításokat és ha ezek után is gondok vannak a teljesítménnyel, kapcsoljuk ki a TXAA Anti-Aliasingot, valamint csökkentsük a textúrák részletességét. 

Érdemes róla meggyőződni, hogy a Windows és DirectX naprakész-e és kétszer is ellenőrizni, hogy a videokártya driverek a legfrissebbek-e: Nvidia esetében ez a 375.70-es verziószám, míg az AMD-nél a 16.11.3-as illesztőprogramot kell keresni. Nálatok jelentkezett bármilyen gond?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)