Hirdetés

Dishonored - Becsület, vagy halál

|

A Bethesda kiadásában érkezik jövőre az Arkane Studios következő játéka.

Hirdetés

A Bethesda még tavaly nyáron jelentette be, hogy bevásárló körútja során "leemelte a polcról" az Arkane Studiost (Arx Fatalis, Dark Messiah of Might and Magic). Most pedig bejelentette a stúdió következő játékát Dishonored címmel.



A projekt fejlesztése nem ma kezdődött, hanem valamikor 2008-ban, amikor a Deus Ex és Thief játékok egyik meghatározó dizájnere, bizonyos Harvey Smith a franciákhoz igazolt, hogy megvalósítsa ötletét. A Dishonored fejlesztőgárdájában a másik jól csengő név Viktor Antonové, azé az érdemes fiatalemberé, aki City 17-et tervezte a Half-Life 2 számára. No de elég a köntörfalazásból, lássuk, miről is szól a sokáig hétpecsétes titokként őrizgetett projekt.



Corvót, a legendás testőrt elárulják, s ártatlanul bebörtönzik császárnéja meggyilkolása miatt. A puccsot végrehajtó lord régensnek azonban fogalma sincs arról, hogy miért is legendás a felültetett harcos. Corvo a fegyverek forgatása mellett ugyanis elég tehetséges ahhoz, hogy szinte láthatatlanná váljék, továbbá természetfeletti képességei és különleges felszerelés segíti őt célja elérésében.



Az egyedinek mondott játékmenet a mozgékonyság, az erők és kütyük, továbbá a környezet és az MI kombinációja révén jön létre. Példának okáért megállíthatjuk az időt, majd egy szobába lépve felfordulást csinálunk a berendezési tárgyakat felhasználva, hogy így tereljük el néhány másodperccel később az őrök figyelmét. Vagy akár meg is idézhetünk néhány kövérre hízott patkányt, akik rájuk támadnak, mi pedig az egyikük testét megszállva kihasználjuk a káoszt és elmenekülünk.
A lopakodós akció-kalandként kategorizált Dishonored olyan játék, amiben az számít, hogy mennyire vagy erőszakos. Végig nyomon követi, hogy mekkora járulékos kárt okozva oldottuk meg feladatainkat, a játék világa pedig tetteinkhez igazodva reagál és változik.




Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)