Hirdetés

HTC Vive - lenyűgöző, amit a Disney animátora művel vele (videó)

|

A Disney animátora a virtuális valóságban rajzolta meg a kis hableányt, Arielt és olyan lenyűgöző, amit művel, hogy napestig szívesen néznénk.

Hirdetés

Glen Keane, a Disney legendás művésze álmából felkeltve is képes bármilyen karaktert megrajzolni, Arielt például pillanatok alatt összehozza, amit videóval is bizonyít. De mi a helyzet akkor, ha mindezt a virtuális valóságban kell megtennie?

Keane a Valve VR-eszközét, a HTC Vive-ot használja a Google Tilt Brush szoftverével együtt, hogy megrajzolja a Disney legismertebb mesehőseit a virtuális valóságban. A művész nem csupán 3D-ben láthatja folyamatosan az alkotását, de körbe is tudja járni azt és ezáltal olyat mutat, amitől garantáltan ledobjátok a hajatokat:

Keane alapvetően fizikai műveket készít digitális helyett, ugyanakkor halad a korral és szívesen belekóstol kísérleti digitális művészeti formákba is: legutóbb például készített egy lenyűgöző, 360 fokban élvezhető novellát is, amit bárki megtapasztalhat az okostelefonján: 

Ezenfelül Keane volt a Disney egyik legfőbb hajtóereje abban a döntésben, miszerint inkább mozduljanak el a CG animált filmek irányába a kézzel rajzoltakkal szemben, kezdve az Aranyhajjal és az Oscar-díjat is nyert Paperman című rövidfilmmel. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)