Hirdetés

Disney Interactive Studios - eljött a leépítés ideje

|

A cég nagyjából 700 alkalmazottjától válik meg a mobil, a játék és az internetes részlegén.

Hirdetés

Még február elején írtunk nektek a stúdióban várható leépítésről. Nos, ennek tegnap jött el az ideje, a cég pedig több mint 700 embertől, a teljes létszám közel 26 százalékától búcsúzott el.

A leépítés persze nem ért minket meglepetésszerűen, hiszen a Disney már egy ideje tervezi az egyes részlegek összevonását, emellett csökkenteni kívánja a házon belüli fejlesztéseket, inkább külsős csapatoknak adná ki ezeket a munkákat. Az összevonás természetesen a játék és az internetes részleg hatalmas veszteségei folytán esedékes, hiszen 2008 óta a cég 1,3 milliárd dollárt veszített a két részlegen. A külsős munka ötletének legfőbb oka pedig a Playdom stúdió, hiszen a 2010-ben 563 millió dollárért megvásárolt cég azóta is a költségek megtérüléséért küzd.

James Pitaro nyilatkozata szerint a múlt évben 12 játékkal is előrukkolt stúdió nagyjából 50 százalékkal tervezi csökkenteni a kiadott játékok számát. A döntés érthető volt, a mértéke mégis meglepő.

Ti mit gondoltok, milyen jövő vár a Disney játékokra?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)