Hirdetés

Divinity: Original Sin - a fejlesztők lekapcsolták a chatet

|

Egy online játékban mindig megvan annak a kockázata, hogy a globális chatszobákat tönkreteszik a trollok. A Divinity: Original Sin sem úszta meg.

Hirdetés

Ha játszottatok a Divinity: Original Sin megjelenés előtti verziójával, akkor láthattatok egy meglehetősen aktív chat ablakot a képernyő sarkában. Azt is észrevehettétek, hogy ez már eltűnt azóta.

A Larian Studios elmondta, hogy ők állították le a globális csatornát, mivel kicsit több volt ott a konfliktus, és egymás szidása, mint amennyire az normális. Bárki, aki játszik online játékokkal tudja, hogy ennek két oldala van. Lehet ismerkedni remek emberekkel, komoly versengés alakulhat ki, de ugyanakkor az internet tele van trollokkal. Nem feltétlenül a vicces fajtával, hanem azokkal, akiket normális körülmények között törölközőbe csavarva rugdosnánk meg az öltözőben, mint a gimiben régen. Utóbbi egyedek száma meglepte a stúdió főnökét.

„Abban a pillanatban, hogy a globális csatorna megnyílt (a megjelenés után), a pokol kapujának tűnt, amit a trollok nyitottak rá a játékosokra, hogy aztán üvöltözhessenek és szidják egymást” – mesélte Swen Vincke. „Nagy különbség volt, ahhoz képest, amit előtte tapasztaltunk, amikor a játékosok beszélgettek és segítették egymást. Ezért úgy döntöttünk, hogy kihúzzuk a dugót.”

Elmondása szerint a játéknak egyébként sem fontos része a chat, de jó lehetőség volt azok számára, akik elakadtak és segítségre szorultak az Early Access alatt. Később visszatérhet a kisablak, de addig biztosan nem, amíg a játék felé irányuló nagy figyelem le nem nyugszik. „Nagyon sajnálatos a dolog. Soha nem volt ilyen gond az Early Access alatt, néhány elszigetelt incidenst leszámítva. Egy próbát legalább megért.”

Nektek mik a tapasztalataitok a hasonló online játékok globális csatornáival kapcsolatban? Hiányoljátok a lehetőséget a Divinity: Original Sinből?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)