Hirdetés

Switchen is fut a Dolphin Gamecube emulátor

|

Persze nem hivatalosan, de most már tudjuk, hogy ha egyszer a Nintendo akarja, Gamecube-os játékokat is kiadhat a platformra.

Hirdetés

Attól, hogy valami régi, még nem biztos, hogy a modern platformok kifogás nélkül elbírják - hiába erősebb egy csúcs-PC, mint egy PS3, az emulátoron a legtöbb játék kifog.

Hirdetés

Egy youtuber, Mizumi viszont videóban mutatja be, hogy a Dolphin hogyan fut a Switchen. Ehhez a Linux-alapú Lakka operációs rendszert használja. Egyelőre annyi nehézség van, hogy ha dokkoljuk a gépet vagy levesszük a kontrollereket, nem megy, és csak az egyjátékos játékok jöhetnek szóba, de a Paper Mario és a Super Smash Bros. Melee úgy-ahogy, 20-26 fps-sel eldöcög.

A hardver tehát alkalmas Gamecube játékok futtatására, most már csak a Nintendónak kell hajlandóságot mutatnia. Reméljük, eljutunk oda, bár a Virtual Console nem költözik át, csak néhány NES-játék.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)