Hirdetés

Doom III - GPL licenc alatt ingyenesen elérhető a forráskód

|

A játék többi adatai azonban változatlanul védettek, csak a forráskód vált szabaddá.

Hirdetés

Amit kapunk az szintiszta kód a megfelelő compile fileokkal - ezekből Doom III-at maximum akkor tudunk összehozni, ha rendelkezünk a játék adatfilejaival - képek, grafikák, hangok, 3D-s modelek, textúrák stb. - ugyanis ezekre változatlan jogi oltalom vonatkozik.

A forráskód egy picit módosítva lett, hogy elkerülhetőek legyenek az esetleges jogi viták egy Creative Labstól átvett grafikai technológia, a "depth fail" miatt. A dolog érdekessége, hogy a jogászok pánikhangulata miatt négy forrás-kód sort kellett hozzáadni, s kettőt megváltoztatni. Eredetileg ezt a módszert Carmack találta ki Carmack's Reverse néven, de a Creative akkor már rendelkezett a technológia jogaival 1999-ben. Így aztán a most kiadott forráskód nem rendelkezik ezzel a 'depth fail' módszerrel.

A forráskód a GitHUBról tölthető le.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)