Hirdetés

Doom - mostantól még jobban fut a PC-s verzió

|

A Doom legújabb frissítése a Vulkan API hivatalos támogatását hozta, mellyel a korábban is elérhető látvánnyal, de több framerate-tel játszhatnunk.

Hirdetés

A Doom meglepően szép, pedig ha valamit, ezt nem vártuk el tőle. Már az OpenGL-lel is teljesen elfogadható élményt kaptunk, de a Vulkan API most még jobbá teszi.

A Vulkan segít, hogy a processzorok magjai között jobban oszoljanak el a feladatok, és a videokártyák is hatékonyabban üzemeljenek. Ennek köszönhetően a gyengébb PC-k felhasználói magasabb beállítások mellett játszhatnak, az ajánlott követelményekkel rendelkezők számára pedig jelentős mértékben megnövekedik a framerate még magas beállítások esetén is. Egy GTX 1080-nal például 200 fps is elérhető, mint azt az alábbi videóban láthatjátok.

A patch telepítése után a beállításokban választhattok az OpenGL és a Vulkan között, és ha szeretnétek, hogy ne legyen korlátozva az fps, kapcsoljátok ki a V-Syncet. A GTX 690 egyelőre nem támogatott, ahogy a Windows 7-tel használt, 2 GB-os kártyák sem. Az ismert problémákról itt olvashattok. Ne felejtsétek el felrakni a legfrissebb AMD vagy Nvidia drivert sem.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)