Hirdetés

Érezhetően csökken a Dota 2 népszerűsége

|

2014 óta nem volt ilyen gyenge hónapja a Valve MOBA játékának.

Hirdetés

A Dota 2 valamikor 2016 tavaszán volt a csúcson, azóta ha csak apránként is, de folyamatosan szivárgott el a játékosbázis. Utoljára februárban volt egyszerre több mint egymillió ember online, az átlagos játékosszám pedig 2014 októberében volt a mostanihoz hasonlóan "alacsony", havi 495 ezer játékossal.

Hirdetés

Persze nem kell temetni a Dota 2-t, hiszen továbbra is a Steam második legnépszerűbb játékáról van szó, a The International 2017 pedig minden idők legnagyobb nyereményalappal rendelkező versenye volt a nyáron, de kétségtelen, hogy valami nincs rendben a játék háza táján. Sok embernek egyszerűen abból lett elege, hogy a matchmaking továbbra is problémás, így az amerikai szervereket az angolul nem beszélő peruiak lepték el, az európaikon pedig továbbra is orosz dominancia van, ami már a kommunikációt is ellehetetleníti a legtöbb esetben.

A  folyamatos csökkenésben egyébként kétségtelenül szerepet játszott a PUBG népszerűsége, illetve az őszi játékok megjelenése is rányomja a bélyegét a mostani statisztikára. Kíváncsian várjuk, hogy a hamarosan érkező nagy frissítés és az új hősök vissza tudják-e rántani a játékot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)