Hirdetés

Dota 2 - a Valve lehúzza a skinek készítőit?

|

Úgy tűnik, hogy a Valve elfelejtett szólni a Dota 2 közösségének arról, hogy megváltoztak a skinek kifizetésével kapcsolatos szabályok.

Hirdetés

Amióta a Valve lehetővé tette, hogy a játékosok a Steam Workshopon keresztül profitálhassanak az egyes játékokhoz készített skinekből, azóta rengeteg rajongó jutott el arra a szintre, hogy könnyedén meg tud élni a hobbijából, viszont most úgy tűnik, hogy ez megváltozhat.

A Dota 2 alredditen jelent meg egy post, amelyben művészek egy csoportja azt állítja, hogy a Valve az utóbbi időben úgy változtatta meg a kifizetéssel kapcsolatos szabályokat, hogy közben egy szót sem szóltak erről a közösségnek. A készítők most kevesebbet keresnek az egyes eladott skinekkel, ami azt jelenti, hogy komoly slamasztikában vannak azok, akik erre támaszkodtak anyagilag.

A játék rendszere ugye eddig úgy működött, hogy a játékosok ládák vagy Battle Pass-ek vásárlásával férhettek hozzá skinekhez, a Valve pedig mindkettő bevételein osztozott a készítőkkel. Ez egy darabig nagyon jól működött, azonban a 2016-os őszi Battle Pass megjelenésekor a Valve megváltoztatta a rendszert úgy, hogy már csak a ládákért kaphatnak pénzt a tartalomgyártók:

"Ha a Valve elad egy millió Battle Pass-t, viszont ládából egy darabot sem, akkor mindenki használhatná az általunk gyártott dolgokat, viszont mi egy centet sem kapnánk érte. A Valve gyakorlatilag kitalált egy rendszert, amiben a játékosok két úton is hozzájuthatnak ahhoz, amit csinálunk, viszont míg nekik mindkettő jövedelmező, addig nekünk csak az egyik."

Ez egyértelműen hatalmas probléma azoknak, akik ebből élnek, hiszen így egy bizonyos fokig ingyen dolgoznak. A postot névtelenül író készítők közül többen jelezték, hogy valószínűleg átváltanak a Counter-Strike: Global Offensive-re, legalábbis addig, amíg nem javul a helyzet. A Valve egyelőre nem nyilatkozott a kérdésben, de remélhetőleg a közeljövőben ők is hozzászólnak a témához.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)