Hirdetés

Idén is rekordot döntött a Dota 2 világbajnoksága

|

Bekövetkezett, amit már tavaly ilyenkor is mindenki tudott: a The International 5 nyereményalapja átlépte a 11 millió dollárt, ezzel ez minden idők legnagyobb nyereményalappal bíró eSport versenye

Hirdetés

Miközben a 2013-as The International nyereményalapja még a 3 millió dollárt sem érte el (pedig már ez is rekordnak számított akkor), a Valve által szervezett versenyre tavaly több mint 10 milliót kalapoztak össze a rajongóktól. Már akkor tudta mindenki, hogy idén még nagyobbat szól majd a dolog, azt azonban továbbra is csak tippelgetni tudjuk, hogy hol áll majd meg a mutató.

Mivel még féltávnál sem vagyunk (a versenyig még több mint 2 hónap van hátra), nagyon valószínű, hogy a Valve által felállított 15 milliós utolsó mérföldkő nem lesz elég, újabbakat kell kitalálniuk. A cikk megírásának pillanatában 11.513.349 dolláron áll a számláló (közben ráfrissítettem, már 531.095 a vége), holnapra már a 12 millió is meglehet.

 

A Valve egyébként elképesztően jól keres ezen a Dota 2 versenyen, miközben alig néhány extra kalapot kell megrajzolniuk a grafikusoknak. A nagyobb mérföldkövek elérése egyébként megdobja a vásárlókedvet, 11 millió után pillanatok alatt összejött még 500 ezer dollár.

Ti mennyi pénzzel támogattátok a versenyt?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)