Hirdetés

Dragon Ball FighterZ Season 2 teszt - új harcosok a ringben

|

Ha a DLC-k első szezonja nem tartogatott volna számotokra elég új karaktert, akkor lehet, hogy pont a második hullámban találjátok meg a kedvenceteket.

Hirdetés

Az első bővítménycsomagnak hála a Dragon Ball FighterZ alapvetően sem szegényes felhozatala további nyolc karakterrel bővült, a Bandai Namco Entertainment és az Arc System Works fejesei azonban úgy gondoltak, sok jó harcos kis helyen is elfér, szóval miért is ne dobnának be a küzdelmek forgatagába még pár szereplőt. Ez az üzletpolitika egyébként cseppet sem idegen a Dragon Ball játékok esetén, elég csak a 2017-ben megjelent Dragon Ball Xenoverse 2-re gondolni, ami az elmúlt években már 13 DLC-csomaggal lett gazdagabb (ebből mondjuk csak 10 tartalmazott új játszható karaktereket, de azért a bővítmények száma így sem csekély).

Hirdetés

Verekedős címek esetén logikus döntés efféle DLC-kkel készülni, elvégre alaposan ki tudják nyújtani egy játék élettartamát. A Dragon Ball FighterZ esetében ráadásul szerencsére tényleg olyan új harcosokat kaptunk, akikkel élvezet a bunyó.

Kezdjük is rögtön az újoncok sorát egy kakukktojással, Broly ugyanis szerepelt a Season 1 DLC-csomagban is, abban viszont a karakter Dragon Ball Z mozifilmben felbukkant verzióját kaptuk meg, most pedig az a Broly vált elérhetővé, akivel a Dragon Ball Super sorozatban ismerkedhettünk meg. Egyáltalán nem gond, hogy újra előszedték őt, bőven megéri időt szánni az új változat trükkjeinek kiismerésére.

Itt van még nekünk Gogeta (sőt kifejezetten a karakter Super Saiyan God Super Saiyan formája), aki ugyancsak szépen párba állítható az előző pakk egyik harcosával, Vegitóval. Sok rajongó vágyát teljesítették a fejlesztők azzal, hogy egy Dragon Ball GT-s karaktert is behoztak a DLC-vel, ráadásul nem is akárkiről van szó, hiszen a megfiatalodott Son Goku ruccant át abból a szériából, amit legalább annyi Dragon Ball rajongó imád, mint amennyi gyűlöl.

És a legizgalmasabb újoncok még csak most következnek: Videl magával hozta Great Saiyamant (úgy kell elképzelni a párosukat, mint ahogy mondjuk Android 18-nt segítette Android 17), de itt van még a 12. Dragon Ball Z film, Fusion Reborn főgonosza, Janemba, valamint a 11-es számú univerzumból származó Dragon Ball Super karakter, Jiren. 

Már az alapjátékban is nehezen lehetett olyan karakterbe botlani, akit semmilyen körülmények között nem tudnánk elképzelni valamelyik háromfős összeállításunkban, ez pedig az új harcosokra fokozottan igaz: némi ismerkedés után teljesen világos lesz, hogy milyen formációkban töltik be a legfontosabb szerepkört. Persze azoknak is simán megéri próbálgatni őket, akik nem merülnek el mélyen a Dragon Ball FighterZ metájában, hiszen kifejezetten erős karakterekről van szó, akik gyakorlatilag bármilyen ellenféllel szemben képesek helyt állni, nem mellékesen élvezetes velük a játék, szórakoztató irányítani őket, és a látványra sem lesz panasz, ha elpattintjuk ütősebb képességeiket. 

A Season 2 felhozatala kellően változatos, ugyanakkor nehéz afelett szemet hunyni, hogy "csak" hat harcost, tartalmaz, míg az első szezon DLC-csomagjában simán elfért nyolc karakter is. Amennyiben érkezik majd egyszer egy harmadik pakk (bőven vannak még, akik megérdemelnék a szereplést, a kölyök Trunks és Goten, valamint Android 18, Raditz és Kaik is sokaknak hiányoznak), akkor remélhetőleg nem fognak ezen a téren sem spórolni, viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy a Season 2 olcsóbb is lett, mint az első szezont felölelő FighterZ Pass.

Gyors fejszámolás után így azért nagyjából helyén van a matek, még ha mindez kis hiányérzettel is párosul. 

Dragon Ball FighterZ Season 2
Lennének még ötleteink egy Season 3 DLC-re, de ezzel valószínűleg az alkotók is így vannak. Mindenesetre a remek minőség mellett a mennyiségen sem szabadna spórolni.
Ami tetszett
  • változatos felhozatal a különböző sorozatokból és filmekből
  • mindegyik új karakterrel szórakoztató a harc
Ami nem tetszett
  • most nem futotta nyolc új szereplőre
  • akadnak még azért nagy hiányzók
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)