Hirdetés

Draugen - túlélő-horror a The Longest Journey alkotóitól

|

Bemutatkozott a Dreamfall fejlesztőinek új játéka, a Draugen névre hallgató belső nézetű túlélő-horror.

Hirdetés

A The Longest Journey és Dreamfall címeket jegyző Red Thread Games 144 ezer dollárnyi támogatást kapott a Norvég Filmintézettől, amelyet a most bejelentett Draugen fejlesztésére használnak fel. Noha egy újabb túlélő-horrort köszönthetünk a projektben, lesznek itt azért érdekességek is.

A veterán játékfejlesztőkből (az alapító Ragnar Tørnquist) és a Funcom korábbi munkatársaiból álló Red Thread Games a már említett címek mellett az Age of Conan, az Anarchy Online és a The Secret World munkálataiból is kivette a részét, most azonban a Dreamfall Chapters fejlesztése túlélő-horroros vizekre evez a Draugen bejelentésével, de várhatóan a kalandon lesz a nagyobb hangsúly, nem a horroron. A PC-re, Mac-re, Linuxra és next-gen konzolokra érkező játék története Norvégia nyugati partjainál játszódik, ahol egy sötét és felkavaró utazást tehetünk a norvég nemzeti romantika koromfekete szívébe, méghozzá egy amerikai természetfotós, botanikus és entomológus szemszögéből.

Azok számára ismerős lehet a cím, akik játszottak már a Skyrimmel, mivel a skandináv élőhalott lényt nevezik Draugnak, amelyek rendelkeznek fizikai testtel és képességekkel is. Rendszerint a sírokban találkozhatunk velük és mindenáron megvédik azokat a kincseket és titkokat, amiket velük együtt temettek el. Ennek bizonyára lesz valami köze a Draugen cselekményéhez is, hiszen egy halászfalu rejtélyesen eltűnt lakói után nyomozunk az 1920-as években, a feladatunk pedig a felfedezéssel, illetve a nyomok és emlékek keresése lesz, és egyúttal feltárjuk a szörnyű tragédia mögött rejlő igazságot.

Időnként feltűnik egy fekete ruhás nő is a távolban, de azt nekünk kell kiderítenünk, hogy ki ő és milyen kapcsolatban áll az eseményekkel, illetve hogy miért hallunk egy altatódalt éneklő kislányt, ha sötétedni kezd? Ha leszáll az éj, milyen lényeket rejt a sötétség? A Red Thread Games szlogenje a következőképpen hangzik: "Fedezd fel a nyomokat. Tárd fel az emlékeket. Fejtsd meg a múltat. Éld túl az éjszakát." Jól hangzik, nem?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)