Hirdetés

Draugen - itt az első trailer a norvég horrorból

|

A Dreamfall készítői most először mutatták meg mozgás közben a készülő horrorjátékukat.

Hirdetés

Egy Newcastle-ben tartott konferencián, az EGX Rezzed-en több fejlesztő is bemutatta éppen készülő játékait. Köztük a norvég Red Thread, akik a kiváló kalandjáték-sorozat folytatása, a Dreamfall Chapters mellett egy trailert is mutattak tavaly bejelentett túlélő-horrorjukból, a Draugenből.

A játékban az 1920-as évekbe helyezett történet során majd egy Norvégia partján lévő, gyanúsan üres falu rejtélyét deríthetjük fel. A Red Thread első embere, Ragnar Tornquist szerint a Draugen a felfedezés és a lassú horror kombinációjára épül majd.


Tornquist szerint irodalmi hasonlattal a játék H.P. Lovecraft és Dosztojevszkij találkozása, ha pedig játékokkal szeretnénk ezt kifejezni, a Gone Home és az Amnesia szerelemgyerekének tekinthetnénk a Draugent.

A hangulathoz hozzájárul majd az is, hogy a fejlesztők tervei szerint a játék az olyan VR-eszközök támogatásával jelenik meg, mint az Oculus Rift és társai. A fejlesztés a norvég állam anyagi támogatásával kezdődött el, ám a projekthez a közeljövőben várhatóan a Kickstarteren gyűjtenek további tőkét a készítők. A megjelenésról pontosabbat nem tudunk, mint hogy valamikor 2015-ben várható.

Horrorrajongók, mit szóltok hozzá?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)