Hirdetés

Dreamfall Chapters - marad az epizodikus formátum

|

Visszatérnek az eredeti elképzelésükhöz a Dreamfall: Chapters fejlesztői, mégsem egyben adják ki a régóta várt kalandjátékot.

Hirdetés

Ragnar Tørnquist nevét az 1999-ben napvilágot látott The Longest Journey óta csak suttogva merik kiejteni az áhítattal eltelt kalandjátékosok. Zseniális darab volt, egy csoda a maga nemében, ami azonnal felrajzolta Norvégiát a videojátékok térképére. Meg is szereztük teljes játéknak a magazin mellé, ahogy évekkel később a Dreamfall: The Longest Journey-t is. Persze ennyiből még korai lenne azt a következtetést levonni, hogy a széria harmadik darabjára is szemet vetettünk volna, de az tény, hogy a szerkesztőség kalandjátékok iránt fogékony tagjai türelmetlenül várják a novemberre ígért megjelenést.

A Dreamfall Chapters: The Longest Journeyt fejlesztő Red Thread Games hajdanán még epizodikus formátumban gondolkodott, ám Kickstarterre már teljes értékű játékká gyúrva vitték a projektet. Azóta eltelt majd' másfél év, ám sem a közösség, de még a Norvég Filmintézet pénze sem tette volna lehetővé (a határidők szorításáról nem is beszélve), hogy súlyos kompromisszumok és elkerülhetetlen csonkítások nélkül adják ki a játékot.

Ehelyett - hosszas töprengést követően - úgy döntött a csapat, hogy ismét felkarolja az epizódonkénti megjelenés ötletét. Óriási szerencséjükre eleve öt fejezetben és öt történeti ívben gondolkodtak, ami megkönnyíti a darabolást. A Reborn alcímmel ellátott első felvonás még idén ősszel megjelenik, bevételét pedig a későbbi epizódokra költik. Igaz, hogy így még garantáltan egy bő esztendeig nem ismerjük meg a kaland végét, de legalább nem kellett karaktereket, történeti szálakat, helyszíneket kivágni a játékból. Olyan kompromisszum ez, amivel együtt tudok élni.

Na és ti?

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)