Hirdetés

DualSense Edge - ezt tudja a Sony új prémium kontrollere

|

Örülhetnek a profik, méltó riválist kap az Xbox Elite Controller.

Hirdetés

A Microsoft még az Xbox One-érában, 2015-ben dobta piacra a profiknak szánt, prémium kialakítású és mély testreszabhatósággal felvértezett Xbox One Elite Controllert, a termék pedig elég sikeresnek bizonyult ahhoz, hogy 2019-ben megkapjuk a Series 2 néven futó továbbfejlesztett változatát.

A Sony mindeddig kimaradt ebből a buliból, a tegnap esti gamescom Opening Night Live keretében viszont végre leleplezte a PlayStation 5-höz szánt DualSense Edge vezérlőt, amely egy sor extrával különbözteti meg magát a mezei kiadástól.

 

Hirdetés

Az új kontrollert nem meglepő módon ugyancsak a testreszabhatóság elvére húzták fel, amivel a Sony ígérete szerint előnyre tehetünk majd szert a játékokban. A DualSense Edge-tulajdonosok a következő megoldásoknak örvendhetnek:

  • Az egyes gombok remappolhatók és akár le is tilthatók, továbbá a ravaszok viselkedését is nagyban meghatározhatjuk, átkalibrálva a ravasz által megtett utat és az érzékelési pontot. Az előbbi az FPS-eknél teheti gyorsabbá a reakcióinkat, az utóbbival a versenyjátékokban válik precízebbé a gáz adagolása.
  • Az egyedi gombkonfigurációkat külön profilokként menthetjük el, és váltogathatunk köztük az egyes játékokhoz.
  • A dedikált Fn-gomb segítségével könnyedén átválthatunk egy másik irányítási profilra, állíthatjuk a játék és a chat hangerejének egyensúlyát, hozzáférhetünk a DualSense Edge profilbeállításaihoz, és játék közben is tesztelhetjük az új gombkiosztásokat.
  • Három cserélhető stickkel (normál, magas és alacsony) igazíthatjuk a kezünkhöz az irányítást, a hátsó gombokhoz pedig két eltérő szettet kapunk.
  • A könnyedén és külön is eltávolítható joystick-moduloknak hála nem kell kidobnunk az egész kontrollert, ha valamelyik stick driftelni kezd.
  • Lezárható USB-C csatlakozó, amely megakadályozza, hogy a játék hevében kicsússzon a töltőkábel.

Mindent összegezve tehát a Sony egy ütősnek ígérkező kütyüvel dobta fel a PlayStation-univerzumot, így már nagyon várjuk, hogy a saját tapasztalatainkat is elmesélhessük róla. Az viszont egyelőre rejtély, hogy erre mikor kerülhet sor, mivel a japánok egyelőre a megjelenési dátumot és az árat is titokként kezelik.

 

 

 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)