Hirdetés

DualShock 4 - visszafelé is kompatibilis

|

Amellett, hogy az új kontroller a Playstation 3-hoz is csatlakozik majd, meghökkentő érdekességek is kiderültek a DualShock 4 tervezési folyamatáról.

Hirdetés

A múltkor már kiderült az a rendkívül örömteli hír, hogy hosszú idő után már gyárilag is használhatunk PlayStation kontrollert az asztali PC-ken és most az is kiderült, hogy a DualShock 4 az előző generációs PlayStation-nel is használható lesz majd.

Akik esetleg tervezik, hogy a DualShock 4 kontrollerüket használják inkább a PS3-hoz is, azok az alábbi videóban láthatják ennek a mikéntjét. Alapvetően csak vezetékesen működik majd, és sajnos nem minden játék megy vele hibátlanul. Ennek a hátterében főként technikai okok állhatnak. A PlayStation 3 ugyanis gyárilag felismer szabványos kontrollereket ami a DualShock 4-re igaz, hiszen valószínűleg így működik majd Windows alatt is. Viszont a PS3-on gyakran előfordul, hogy egy játéknak a kontroller olyan speciális funkcióira van szüksége, amit a Sidewinder-ből vagy a Super Nintendo kontrollerből elég nehéz lesz kipréselni.

Ugyanakkor nem a támogatottság az egyetlen dolog, ami változott a hosszú karriert befutott DualShock szériában. Meglehetősen máshogy néz ki a DS4, és ez azt jelenti, hogy a tervezési fázisok során meglepő ötletek is feltűntek, amik közül sok nem maradt meg a végső dizájnban.

Toshimasa Aoki terméktervező ugyanis elárulta, hogy a korai változatok eléggé hasonlítottak az Xbox 360 mára már ikonikus padjára: "Kipróbáltuk, hogy mi lenne ha feljebb lenne a bal oldali analóg az Xbox kontroller mintájára építve. Leginkább a shooter játékosoktól kaptuk ezt a visszajelzést mivel ők tudták, hogy a vásárlók a 360 kontrollert preferálták lövöldözős játékokhoz."

Hozzátette, hogy végül visszatértek az eredeti formához, hiszen a szimmetrikus dizájn mindig is a "génjeikben volt" és fontosnak tartották, hogy megtartsák az ikonikus PlayStation formavilágot.

Nagyon érdekes egyébként végigkísérni, hogy hogyan változik egy termék miközben a tervezőasztalról eljut a boltok polcaira. Tulajdonképpen általános ökölszabály, hogy a dolgok jó részéről utólag derül ki, hogy csak papíron hangzanak jól. Ti mit gondoltok erről? Jó a DualShock úgy ahogy van, vagy már eljárt felette az idő?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)