Hirdetés

A Duke Nukem atyja perli a Gearboxot

|

A Duke Nukem eredeti fejlesztője, az Apogee Software pereli a Gearbox Software-t. Azt állítják, nem kaptak elég pénzt az izompacsirta legújabb kalandjai után.

Hirdetés

Ha valaki még emlékszik a Duke Nukem Forever fejlesztésére (ha-ha), tudhatja, hogy 2010-ben adták el a jogokat a Gearbox-nak. Ők be is fejezték a játékot, 2011-ben megjelent, de az Apogee Software úgy tűnik, nem kapta meg a teljes összeget.

A texasi bíróságon bejegyzett idézés szerint a Gearbox nem volt hajlandó tárgyalni a notórius Duke Nukem Forever eladásai után járó jogdíjakról, amelynek összege 2 millió dollárt is meghaladja (ez forintban 442 millió).

A Gearbox nem volt rest, és reagált is. Szerintük ezek az állítások hamisak, nagy handabanda az egész. Az igazság szerintük az, hogy a 3D Realms / Apogee megkaptak minden pénzt akkor, amikor eladták a jogokat az új fejlesztőknek, és szó sincs további részesedésről.

Minthogy a Gearbox volt az, aki kihúzta a 3D Realms csapatát az adósságokból, elég viccesen néz ki a szituáció. Pláne, ha figyelembe vesszük, hogy ők nem bírták összehozni a legendásan késedelmes játékot tizenkét év alatt sem.

Szomorú az is, hogy állítólag az eredeti fejlesztők a Gearboxot hibáztatják azért, mert a játék nem teljesített olyan jól a kritika és az eladások szempontjából sem. "A tanulság, hogy soha ne egyezkedj olyanokkal, akiknek több bírósági ügyük van, mint elkészült játékuk.", jegyzi meg (az irónia!) Scott Miller, az Apogee alapítója.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)