Hirdetés

Duke Nukem: Manhattan - az új csapat megszerezte magának a régit

|

A Duke Nukem alkotója, a 3D Realms, ismertebb nevén Apogee Software mától az Interceptor Entertainment tulajdona.

Hirdetés

Nemrég kaptunk megerősítést az Interceptor vezetőjétől, Frederik Schreibertől, miszerint igazak a hírek, a stúdió immár az Apogee Software tulajdonosa. “Hamarosan hivatalosan is bejelentjük a hírt” nyilatkozta a stúdió vezetője.

 

A megvásárolt stúdió vezetőjének Mike Nielsent kérték fel. “A felvásárlással a 3D Realms megerősítése, a stúdió legendájának megvédése és fenntartása a célunk. A stúdió neve ismert, és nagy értéket képvisel a játékvilágban, így biztosítani akartuk a túlélését és vissza szeretnénk hozni a név régen ismert, igazi fényét.”

Az 1987-ben alapított legendás stúdió a Duke Nukem mellett olyan címeket hozott, mint a Commander Keen, a Rise of the Triad vagy a Shadow Warrior. Emellett a nyitottságának köszönhetően, kiadóként az id Software fejlesztésében egy olyan nagy nevet is köszönhettünk neki, mint a Wolfenstein 3D.

A felvásárlás érdekessége főként abban rejlik, hogy az Interceptor dolgozik az új Duke Nukem, a Manhattan fejlesztésén. Mégpedig azért, mert a jogok egyik stúdiónál sincsenek, ugyanis azokat a Gearbox még 2010-ben szinte teljes egészében megvásárolta a 3D Realms csapatától. A Duke Nukem Forever megmentője most perel, az Interceptor egyszer már kihúzta a gyufát a Gearboxnál, amikor a Duke Nukem 3D Reloaded kiadásával próbálkoztak. Félő, hogy ez az új cím is az előző sorsára jut majd. A küzdelem még tart, szólunk, ha történik valami.

 Szerintetek mi lesz a sorsa az új címnek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)