Hirdetés

Dungeon Siege III - a 2013/09-es GameStar teljes játéka

|

A szeptemberi GameStar magazinban a VIP Törzsvásárlói kártya mellett azért akad még egy teljes játék is, amit most be is mutatunk jól.

Hirdetés

2011-ben az akció-RPG rajongók kiéhezve várták már a Diablo III megjelenését (nem tudhatták, hogy az bizony odébb lesz), épp ezért volt remek időzítés, hogy ekkortájt (pontosan június 17-én) jelent meg az Obsidian Entertainment által készített Dungeon Siege III.

A hack&slash műfaj egyik legjobb darabja került ki a folytatásairól híres csapat kezei közül, amiben négy, saját történettel és harci stílussal rendelkező hős közül választhatunk. A közelharcot kedvelőknek ott van a klasszikus lovag helyi megfelelője, Lucas, aki csillogó nehéz páncélzatban tesz rendet az ellenfelek között. Katarina inkább a lazább öltözetet és a hosszú puskákat (nem kell félreérteni) kedveli, aki mozgékonyságával és kiváló célzó képességeivel a távolsági harcosok kedvence. A mágus-fanatikusokról sem feledkeztek el a fejlesztők, itt van nekik a szakállas Reinhart, aki a Légió mágusainak leszármazottja így kiválóan bánik a mágiával. Anjali a kezdők legjobb barátja, mert ugyan kiváló távolsági harcos, akkor sem jön zavarba, ha közelről kell szétoszlatni az ellenfeleket.

Ezek a hősök nemcsak üres avatárok: történetük van, küldetésük, hátterük, ami kalandozásaink meghatározza majd az élményt. Lesznek párbeszédek, melyek totálisan máshogy alakulnak attól függően, hogy a délceg Lucas vagy a csinos Katarina nevében szólalunk-e meg. Az egyébként sem rövid (20-25 órás) sztorit így többször, más szemszögből is érdemes lesz végigjárni. Ez már csak azért is igaz, mert a karakterektől függetlenül is sok döntéshelyzet elé állít az Obsidian. Ígéreteket szeghetünk meg, futni hagyhatunk ellenfeleket, helyi ügyekbe bonyolódhatunk. Ezek függvényében változik majd a végkifejlet, így ha szeretnénk a teljes történetet megismerni, bizony 100 órás vagdalkozás vár majd ránk.

A játék szavatosságát a remekül sikerült többjátékos mód is jócskán kitolja. Hála a kooperatív multinak bármikor behívhatunk egy cimbit (vagy GSO-ról ismert kommentelő társat), hogy kisegítsen az adott terepen. Természetesen ilyenkor az ellenfelek is felerősödnek, de a jutalom is több lesz. Ha nem egyedül játszunk, akkor a párbeszédek is máshogy alakulnak: szavazati rendszer alapján az a sor hangzik majd el, amit a legtöbben választottak a felelet-választós beszélgetés során (ha ketten vagytok, akkor a szoba tulajdonosa élvez elsőbbséget, ezért kellett zsivány mágusként is Chava lovagias monológjait hallgatnom).

A Dungeon Siege III nem tegnap került a boltokba, mégsem mondhatjuk, hogy ronda lenne. Itt-ott látszik azért az eltelt idő, de hála a fényeknek és a remekül felépített helyszíneknek még így is élvezettel járjuk majd Aranna világának erdőit, városait és romos kastélyait. Egy csodálatos fantasy világ tárul a szemünk elé, egy kellően fordulatos és izgalmas háttértörténettel, melyről többet is megtudhattok majd, ha felkutatjátok a könyveket, leírásokat a játékon belül. Ehhez még különösebben erős vas sem szükségeltetik, a Dungeon Siege III gépigénye meglehetősen baráti: Pentium 4 2,66 GHz CPU, nVidia 8600 GTS, 2GB RAM és 4GB szabad hely. Hála a hosszú mesének, és a többszereplős mókának hosszú hetekre is elég tennivalót kínál a játék, melyet most Steam támogatással együtt kaptok, így ha a haverotok nem is érne rá, mindig találtok valakit, aki társatok lesz a bajban (és a loot felmarkolásában).

Ha kíváncsiak vagytok, hogy a megjelenéskor hogyan vélekedtünk a Dungeon Siege III-ról, olvassátok el Chavalier tesztjét. Az új GameStar magazin már csak ezért is bőven megéri, és akkor még nem is beszéltünk a VIP kártya előnyeiről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)