Hirdetés

Dzsungel vagy csatatér a szobádból?

|

A Microsoft nemrég több szabadalmat is bejegyeztetett, amik új szintre emelhetik a videojátékok nyújtotta élményt.

Hirdetés

A redmondi székhelyű cég Research and Development (Kutatás-fejlesztési) divíziója egy olyan, mérföldkőnek számító megjelenítő technológiát tervez, ami adott játékok környezetét 360 fokban vetítené szobánk falaira, így minden eddiginél jobban beleélhetjük magunkat az akcióba.

A szabadalmi bejegyzésekben “környezeti megjelenítő”-ként emlegetett eszköz egy fejlett kivetítő technológiát használva a szoba mind a négy falára képes képet vetíteni. Az új készülékbe alighanem egy 3D-s mélységérzékelős kamerát is szerelnek, ami elméletileg képes lesz infravörös fény kibocsátásával kiszámítani a játékos helyzetét és feldolgozni, hogy hol ütközik akadályba a jel, hasonlóan a Kinectnél használt technológiához.

A szabadalomban azt is megemlítik, hogy az új technológia a júniusban kiszivárgott Kinect Glasses-zal is képes lesz együttműködni. A Kinect Glasses lényege, hogy a szemüveget viselő játékosok a kiterjesztett valóság élményét élhetik át. Használatához természetesen Kinectre is szükség van, a két készülék kommunikál egymással, ahogy a Wii esetében a távirányító és a konzolba épített érzékelő.

Amennyiben a Microsoft valóban elkészíti az egyelőre névtelen eszközt, eddig nem látott élményben lehet részünk. Ezután nem csak a TV-vel, de a falakkal is interakcióba léphetünk, kihasználhatjuk a rendelkezésre álló tér egészét. Az Xbox 360 az összes kapcsolódó eszköz kombinációjával minden eddiginél pontosabb képet kaphat a játékos mozgásáról, helyzetéről.

Rengeteg kétség is felmerül a technológiával kapcsolatban. Egyrészt a szobák általában nem állnak üresen, a bútorokra vetített kép pedig nem adja vissza a tökéletes élményt, nem beszélve a formából adódó pontatlanságról. Másrészt a szobák többségében a televízió a falhoz közel van, így az ahhoz legközelebb eső falra vetülő kép sem biztos, hogy beteríti az egész falat. Ti mit gondoltok, szeretnétek, ha szobátok háborús övezetté vagy épp versenypályává alakulna?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)