Hirdetés

E3 helyett - így néz ki a nyár videojátékos rendezvények szempontjából

|

Ha nem volna koronavírus, lehet, hogy a fontos bejelentéseket három napba sűrítve kapnánk meg, így viszont egész nyáron érdemes lesz figyelni - júniusban szinte minden napra jut valami.

Hirdetés

Kissé bátortalanul álltunk neki az alábbi lista összeállításának, ugyanis most tényleg bármi változhat, bármikor bejelenthetik, hogy két nap múlva lesz egy fontos bemutató, vagy ugyanilyen könnyen el is halaszthatják a beharangozott eseményeket. A koronavírus miatti kavarodáson csavartak meg egyet a George Floyd halála következtében indult tüntetések, melyek sok játékipari szereplőt is arra késztettek, hogy változtasson tervein. Így hát az alábbi menetrend a cikk kikerülésének pillanatában még érvényes, de lehet, hogy egy óra múlva már nem lesz az - ha bármi változik, szólni fogunk, frissítjük ezt a cikket is. Természetesen mi végig figyelünk, és szállítjuk a híreket, amilyen gyorsan csak lehet, nehogy későn értesüljetek bármi fontosról.

Hirdetés

Rengeteg rendezvényt bejelentettek, van, ami egész nyáron át tart, de próbálunk nagyjából időrendben haladni.

Summer Game Fest

Mikor: május-augusztus
Hol: YouTube

A nyár legnagyobb videojátékos ünnepe a Summer Game Fest, melyet a The Game Awards kapcsán is ismert Geoff Keighley rántott össze, és sok, alább részletezett rendezvényt magába foglal. Ennek keretében már májusban is voltak bejelentések (pl. Tony Hawk's Pro Skater 1+2, Unreal Engine 5, Valorant), és bármikor bejelenthetik a következő streamet, de jelenleg az alábbi programra lehet számítani:

Június

World of Warcraft: Shadowlands bemutató - június 9. 18:00 (Határozatlan időre elhalasztották)

Sony PlayStation 5 bejelentés - június 11. 22:00

Guerrilla Collective Live - június 13. 19:00

The PC Gaming Show - június 13. 21:00

The Future Games Show - június 13. 23:30

Upload VR Showcase - június 16. 15:00

EA Play Live - június 19. 01:00

Developer Showcase: June - június 22. 17:00

New Game+ Expo - június 23. - 17:00

Marvel's Avengers: War Table - június 24. (időpont még nincs)

Cyberpunk 2077: Night City Wire - június 25. (időpont még nincs)

BitSummit Gaiden - június 27. (időpont még nincs)

Július

TennoCon 2020 - július 11. (időpont még nincs)

Ubisoft Forward - július 12. 21:00

Google Stadia Connect - július 17. 19:00

Developer Showcase: July - július 20. (időpont még nincs)

Augusztus

Gamescom 2020 Opening Night Live - augusztus 27. (időpont még nincs)

Gamescom 2020: Daily Show - augusztus 28.

Gamescom 2020: Daily Show + Awesome Indies - augusztus 29. (időpont még nincs)

Gamescom 2020: Best of Show - augusztus 30. (időpont még nincs)

Guerrilla Collective

Mikor: június 13-15.
Hol: Twitch

A Guerrilla Collective áll legközelebb a hagyományos E3-hoz. Ennek keretében összesen öt rendezvényt tartanak, melyből három kiemelt fontosságú: A PC Gaming Show szokás szerint a PC-s újdonságokra fókuszál, a Future Games Show lesz ennek a konzolos párja, a Guerrilla Collective Live programjáról pedig még nem tudunk semmi konkrétat, csak annyit, hogy szerepet kap a Baldur's Gate 3. A résztvevő cégek között szerepel a 11 bit Studios, a Coffee Stain, a Funcom, a HeadUp, a Humble Bundle, a Larian Studios, a Paradox Interactive, a Rebellion, a Sega, és a Versus Evil is. A menetrend az alábbi:

Guerrilla Collective Live - június 13. 18:00

Név nélküli sajtóesemény - június 14. 18:00

Név nélküli sajtóesemény - június 15. 18:00

The PC Gaming Show - június 13. 21:00

The Future Games Show - június 13. 23:30

IGN Summer of Gaming

Mikor: június 10-25.
Hol: YouTube és gyakorlatilag minden egyéb platform

Az amerikai IGN által szervezett Summer of Gaming június 4-én indult volna, de a startot június 8-ára halasztották; azt még nem tudni, ez a többi nap programját hogyan érinti, illetve mi lesz az erre a hétre időzített bejelentésekkel. Emiatt egyelőre a pontos menetrendet nem szúrjuk be alább, amíg a régit nem frissítik. A Ubisoft, a Bandai Namco, az EA és a Blizzard is beköszön, számíthatunk számos exkluzív leleplezésre, de a programot még nem részletezték teljes egészében.

EA Play Live 2020

Mikor: június 19. 01:00
Hol: YouTube

Nem nehéz kitalálni, miről szól majd az EA bemutatója: természetesen Electronic Arts-játékokról. Ugyanakkor kissé bajban vagyunk, mert a sportjátékokon túl semmi nincs bejelentve, és a következő Battlefield, valamint a Need for Speed sorozat folytatása csak 2021-ben jelenhet meg leghamarabb. Valószínűleg az új Star Wars Jedivel is várnak még, és a Dragon Age 4 sincs feltétlenül mutogatható állapotban. Az aktuális, 2021. március 31-ig tartó pénzügyi évre 8 nagy, nem sport-témájú és 6 kisebb játék kiadását tervezi a kiadó, úgyhogy biztosan lesz mit megmutatni.

Ubisoft Forward

Mikor: július 12. 21:00
Hol: YouTube

A Ubisoft várható felhozataláról már sokkal többet tudunk. A Breakpoint bukása miatt 2020 elejéről elhalasztott játékok, tehát a Watch Dogs: Legion, a Rainbow Six: Quarantine és a Gods and Monsters biztosan megjelennek a pénzügyi év végéig, így ezeknek muszáj ott lenniük a bemutatón. Nagy hangsúlyt kap továbbá az Assassin's Creed Valhalla is, az ötödik, erre a pénzügyi évre tervezett cím pedig a következő Far Cry lehet, amit ugyancsak a júliusi eseményen mutathatnak be. Lesz pár játék, ami viszont biztosan csúszik még.

Sony PlayStation 5 bejelentés

Mikor: június 11. 22:00
Hol: YouTube

Az eredeti tervekhez képest egy hét csúszással mutatja be a Sony a PlayStation 5 első játékait, a tüntetések miatt halasztották az egyórás prezentációt, mondván most másnak kell a figyelem. Végül kiderült, hogy ez egészen pontosan hét nap késedelmet jelent, június 11-én este pedig végre megmutatják nekünk az új felhozatalt. 

Xbox Game Studios bemutató (Xbox 20/20)

Mikor: június és július
Hol: YouTube

Bár a külsős fejlesztők Xbox Series X-re készülő játékait már bemutatta, a sajátjait csak júliusban ismerteti az Xbox, valamikor júniusban pedig a szolgáltatásokról lesz szó. Az biztos, hogy a Halo: Infinite-et látni fogjuk, és nagyon valószínű, hogy a Forza Motorsport 8-at is, de az még kérdés, hogy ezeken felül mi lesz. A Rare dolgozik egy Everwild nevű címen, az Obsidian pedig a Grounded című túlélőjátékot fejleszti; a többit meglátjuk.

Ti melyik esemény miatt vagytok a leginkább izgatottak?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)