Hirdetés

EA: a DRM nem életképes a játékok esetében

|

Frank Gibeau, az EA Labels elnöke szerint a Digital Rights Management nem életképes stratégia a videojátékok esetében.

Hirdetés

Gibeau szerint a Digital Rights Management (magyarul DRM, vagyis digitális jogokat kezelő rendszer) egy működésképtelen modell. Ezt a kijelentést annak kapcsán tette, hogy felvetődött a SimCity folyamatos internetkapcsolat-igénye kapcsán a kérdés: vajon nem bújtatott DRM-ről van szó? A vezető szerint nem ez a helyzet, nem ezzel akarták kizárni a játékot jogtalanul használni akaró játékosokat.

 

"Valójában nem ez történt, ott voltam az összes megbeszélésen. A DRM rendszer egyszer sem merült fel. Azoknak mondanám, akik összeesküvés-elméleteket gyártanak arról, hogy a gonosz, öltönyös fickók az EA-nél a DRM-et lenyomták a Maxis torkán: egyáltalán nem erről van szó”- jelentette ki Gibeau.

Valójában a SimCity közösségi aspektusát akarták támogatni a folyamatos internetkapcsolat szükségességével, ám ez elég komoly problémákhoz vezetett megjelenéskor. Gyu SimCity tesztjéből is ismeritek a problémát, és persze a SimCity offline játék lehetőségéről is beszámoltunk már. Szerintetek mi az igazság?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)