Hirdetés

EA: Az innováció a legfontosabb

|

Az Electronic Arts Los Angeles alelnöke és általános menedzsere, Neil Young GDC-n megejtett előadásában elmondta, hogy még a legnagyobb vállalatok is csak úgy maradhatnak fenn, ha folyamatosan megújítják szellemi tőkéjüket, vagyis mindig eredeti ötletekkel állnak elő. Young saját vonatkozásban kitért például az úgynevezett Gameface karakter személyreszabási technológiára, ami a Tiger Woods 2004 golfjátékban debütált, és állítása szerint 21 millió dollárral megnövelte annak bevételi mutatóját. Az eljárás ráadásul nem korlátozódik egy játékra vagy játék kategóriára. Következő példának a The Sims 2 és az Aspirations rendszer összeházasítását hozta fel, aminek köszönhetően a küldetés alapú játékmenetet úgy sikerült megvalósítani, hogy az nem töri meg a játékot. Ugyanilyen minőségbeli ugrásnak titulálta a Grand Thet Auto sorozat felülnézetes megjelenítést háromdimenziósra történő cseréjét is. Véleménye szerint a játékfejlesztőknek már a kezdeti stádiumban meg kell határozniuk azokat a főbb újításokat, amik köré felépítik a játékot. A folyamat során természetesen sok minden változik, kiderül, hogy mi valósítható meg jól, de a lényeg mindenképp az újítás kell, hogy legyen. Kifejtette továbbá, hogy sokkal könnyebb kreatívnak lenni egy kis csoportban, mint egy nagy csapat tagjaként. Példának a rock bandákat hozta fel: "egyetlen sikeres rock együttes sem számlál hétnél több tagot..." Utalást tett a Gyűrűk Ura licenszek még teljesebb kihasználására is, főként konzolos körökben, valamint elmondta azt is, hogy szerinte bőven elég három-négy főbb újítás egy sikerjátékhoz, mintsem száz kisebb apróság elhelyezése.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)