Hirdetés

Feltörték az EA weboldalát

|

Az EA weboldalát már megtámadták egyszer az évben, most pedig itt a második próbálkozás, amely sokkal kifinomultabb módszerekkel dolgozik.

Hirdetés

Ez az év sem indul túl fényesen az EA számára. Persze, a Titanfallt viszik mint a cukrot, de az Xbox 360-as változat tovább késik, és jó eséllyel pályáznak az "Amerika legrosszabb cége" címre, a weboldalukat és az Origin loginját pedig egyszer már kiakasztotta valaki ebben az évben. Most újra az ea.com van terítéken, de nem egyszerű DDoS támadásról van szó.

Az EA ugyanazon a szerveren tárolja az EA.com-ot, ahonnan egy webes naptár-alkalmazást, a WebCalendart is futtatja. A WebCalendart azonban 2008 óta nem frissítették, így az számos biztonsági réssel rendelkezik, amit a hackerek kihasználhattak. Az ilyen támadások általában az első lépcsői a belső szerverek feltörésének, és bár erre egyelőre semmi jel nem utal, ha a hackereknek sikerül elég adatot gyűjteniük, akár érzékeny információkhoz is hozzájuthattak.

Az EA.com ez idő alatt adathalász weboldalként üzemelt, az odalátogatókat arra kérte, hogy az AppleID-juk segítségével jelentkezzenek be. A következő oldalon születési dátum, anyja neve, valamint bankkártyával kapcsolatos adatok bekérése zajlott, és ha a felhasználó mindent készségesen megadott, a weboldal továbbdobta a hivatalos Apple weboldalra.

Az adathalász akció tegnap kezdődött, és az EA-nek  csak pár órával ezelőtt sikerült kijavítania a problémát. Az Origint egyébként is rengeteg hasonló támadás éri, ahol a felhasználók bejelentkezési adatait próbálják lenyúlni, így mindig bizonyosodjatok meg róla, hogy csak hivatalos oldalakon adjátok meg az adataitokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)