Hirdetés

EA Games - Veszteségek, csúszások és új bejelentések

|

Veszteségesnek bizonyult a karácsonyi szezont magába foglaló harmadik pénzügyi negyedév, aminek következménye lesz.

Hirdetés

Nem úgy alakult az utóbbi időben a nem is oly régen még piacvezető Electronic Arts sorsa, mint azt a cég vezetése elképzelte. Pedig - ez most szigorúan magánvélemény - a John Riccitiello nevéhez fűződő irányváltás után végre valami újat is fel tudott mutatni a korábban sorozatgyártással joggal vádolható kiadó. Míg a 2007-es naptári évben csupán hét, addig tavaly 13 olyan játékot adtak ki, ami 80% feletti átlagértékeléseket kapott. A harmadik negyedév ennek ellenére 641 millió dolláros mínuszt mutat, szemben az egy évvel korább 33 milliós veszteséggel. A következmények pedig, mint mondottam, nem maradhatnak el. A tervezett 10 százalékos létszámleépítés immáron 11 százalékos, míg a 9 bezárásra, felszámolásra, összevonásra ítélt stúdió helyett összesen 12 sorsa van már megpecsételve.

Zabosnak tűnik a késés miatt

godfather2.jpg


A The Sims 3 és a Dragon Age: Origins mellett a The Godfather II is halasztás szenvedő alanya lesz, megjelenésére valamikor április elseje és június 30-a között kerül csak sor.
2010 elején viszont jön egy újabb Battlefield: Bad Company (valószínűleg csak konzolra), a Mass Effect 2 (PC, X360), a Dead Space alkotóitól a Dante's Inferno (PC, PS3, X360) és a Dead Space Nintendo Wii-re hangszerelt változata. A jövőben nagyobb hangsúlyt fektetnek a Nintendo konzoljára (az Ubisoft ennek nem fog örülni).

Reszkess, Wii!

deadspace.jpg


Még idén érkezik a Fight Night 4 (április-június között), továbbá október és december között a Need for Speed: Shift (PC, PSP, PS3, X360), valamint a Need for Speed: Nitro (Wii, DS). Az ázsiai piacra szánt online NFS pillanatnyilag nem érint bennünket.
Érdekes módon egyetlen szót sem ejtett Riccitiello uraság a Medal of Honor brand sorsáról a napjaink Afganisztánjába helyezett folytatásról szóló pletykák ellenére.

Még mindig népszerű

fifa09_1.jpg


Az októberi-decemberi időszak legjobban fogyó címei:
FIFA 09 - 7.8 millió
Rock Band 2 - N.A. (konkrét számokat nem közöltek, de a második helyre rakták)
Need for Speed: Undercover - 5.2 millió
Littlest Pet Shop: 2.8 millió
Warhammer Online: Age of Reckoning - több mint 300.000 előfizető
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)