Hirdetés

Az EA és a Lucasfilm lekapcsolták a Star Wars rajongói játékot

|

A rajongók által készített Battlefront III remake fejlesztése drasztikusan megváltozik, köszönhetően az EA nemtetszésének.

Hirdetés

Ez nem igazán kellene, hogy meglepjen bárkit is (ettől mondjuk még szomorú), de a Disney Lucasfilm részlege és az EA odacsaptak a rajongók által fejlesztett, ingyenes Star Wars Battlefront III utánérzésnek.

A Galaxy in Turmoil címre keresztelt projektet a Frontwire Studios fejleszti. A csapat vezetője, Tony Romanelli elmondása szerint kaptak egy levelet az EA-tól, hogy szüntessék be a játék fejlesztését. Ez június 22-én történt, három héttel azután, hogy a csapat megegyezett a Valve embereivel a Galaxy in Turmoil Steames terjesztéséről.

Romanelli elmesélte, hogy beszélt egy meg nem nevezett vezetővel telefonon, aki nyitott lett volna a tárgyalásra, aminek a végén a Frontwire hivatalos licensszel dolgozhatott volna a projekten, de ezt nem tehették meg az EA-val kötött megállapodásuk miatt.

"Nekem azt mondták, hogy a Lucasfilm már tárgyalt az EA vezetőivel, akik nem akarták hagyni a Galaxy in Turmoil fejlesztésének folytatását" - tette hozzá Romanelli. "Leginkább attól tartottak, hogy a játék megjelenése elvonhatja a figyelmet a saját Battlefront játékukról."

"Az EA-val kötött exkluzív megállapodásuk miatt a Lucasfilmnek meg kellett tagadnia a lehetőségünket a Star Wars IP használatára. Megpróbáltunk több információt kérni az EA-tól az üggyel kapcsolatban, de tőlük nem kaptunk választ."

Romanelli nem adta fel a projektet mindezek ellenére sem. Át fogják dolgozni a játékot, kivesznek majd belőle minden Star Wars elemet, felépítenek egy saját sci-fi világot, és arra építik fel a 64-fős multival és single-player kampánnyal megtámogatott akciójátékukat. Mivel továbbra is ingyenesen akarják kiadni, ezért a közösséghez fordulnak majd finanszírozásért, de egyelőre ezzel várnak, amíg nincs játszható single és multi demójuk.

Mi szurkolunk a srácoknak, mert ha tényleg jó lesz a játék, akkor egy ilyen botrány csak megadhatja nekik azt a kezdőhírnevet, amire szükségük lesz a starthoz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)