Hirdetés

Az EA saját mesterséges intelligenciája megtanult Battlefield 1-ezni

|

Az emberek szintjét ugyan még mindig nem közelíti meg, de egész ügyesen játszott az MI a stúdió kutatása során.

Hirdetés

Köztudott, hogy rengeteg lehetőség rejlik a mesterséges intelligenciában, és a tudósok folyamatosan igyekeznek továbbfejleszteni ezt a technológiát. A játékokban is fontos szerepe van a dolognak, és most sikerült is megalkotni egy olyan MI-t, ami megtanult játszani, és nem is teljesített olyan borzasztóan.

Hirdetés

Az Electronic Arts egyik divíziója azon agyalt, hogy mennyi időbe telne összedobni egy mesterséges intelligenciát, ami képes megtanulni egy olyan összetettebb FPS alapjait, mint a Battlefield 1. A kutatás egészen különleges eredményekkel szolgált, ugyanis az MI például érzékelte, hogy kevés életereje vagy tölténye van, és ehhez igazította játékmenetét.

Viszont annak ellenére, hogy a veszélyre azonnal képes volt reagálni, voltak olyan pillanatok, amikor az MI nem tudott mit kezdeni magával. Az EA munkatársai azt a következtetést vonták le, hogy azért az emberek továbbra is jobbak, ugyanakkor a gép sem volt teljesen hasznavehetetlen. Ráadásul egy magától tanuló MI elméletileg minden meccs után csak jobb lesz, tehát könnyen elképzelhető, hogy valamikor a jövőben könnyedén felveszik majd a versenyt az igazi játékosokkal.

Szerintetek előfordulhat, hogy egy mesterséges intelligencia simán leköröz majd minket egy online lövöldében?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)