Hirdetés

EA: Nem mondunk le a Take Two-ról!

|

John Riccitiello az EA feje befektetők előtt erősítette meg, hogy továbbra is áll a kétmilliárd dolláros vételi ajánlat.

Hirdetés

A kaliforniai Redwood City-ben székelő, most már csak a világ második legnagyobb kiadójának számító vállalat a reggeli órákban hozta nyilvánosságra a március 31-ével zárult 2007/2008-as pénzügyi év mérlegét. Az egy évvel korábbi 3.1 milliárd dolláros forgalmat 3.665 milliárdra sikerült növelni, ami nem hangzik rosszul, ám a profitot tekintve már korántsem ilyen rózsás a helyzet. Az egy évvel korábbi 76 millió dolláros nyereséget ezúttal 454 milliós veszteség követte. Mielőtt bárki vészharangokat kezdene kongatni, nem árt észben tartani, hogy a veszteség a BioWare/Pandemic duó felvásárlásából, és decentralizálást célzó átszervezés extra költségeiből fakad. Az aktuális pénzügyi évre rendkívül optimista prognózis született, mégpedig 4.9 és 5.1 milliárd dollár közé tehető forgalomról.

giveup.jpg


John Riccitiello szerint továbbra is elsődleges cél a Take Two, rajta keresztül pedig a Rockstar (a koronagyémántok), az Irrational Games (Most 2K Boston/2K Australia ill. 2K Marine szeletkékre daraboltan lelhető fel - Hozzájuk köthető a Bioshock), és a Firaxis (Sid Meier és társai - Civilization) megszerzése. Ennek érdekében a BNP Paribas, a Bank of Novia Scotia és a KeyBank által folyosított hitelekből kerek egymilliárd dollárral, mintegy 2.3 milliárdra növelték a rendelkezésükre álló, rövid időtávon belüli befektetésekre szánt készpénzmennyiséget. Mint említettem, Riccitiello befektetők előtt erősítette meg a továbbra is fennálló vételi szándékot, amely részvényenkénti 25.74 dollárral számolva, mintegy kettő miliárd dollárt tesz ki. Ebbe már természetesen belekalkulálták a GTA 4 sikereit is.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)