Hirdetés

EA Sports UFC 2 - a kiadó bocsánatot kért a muszlim harcos animációja miatt

|

Az EA elismerte hogy hibázott, és most gyorsan elnézést is kértek az egyik muszlim vallású sportolótól, mivel a játékban a győzelmi animációja eléggé félresikerült.

Hirdetés

Egy különös botrány alakult ki a napokban az EA Sports UFC 2 egyik választható harcosának győzelmi animációja kapcsán. Khabib Nurmagomedov ugyanis a való életben a muszlim vallás követője, a játékban azonban egy megnyert meccs után keresztet vet a karaktere.

Mindenképpen fontos megjegyezni, hogy ez nem egy karakterspecifikus, előre betárazott mozdulatsor. A meccsek utáni ünneplésnél a karakterek véletlenszerűen kapnak meg egy animációt, a lehetséges variációk között pedig nem meglepő módon a keresztet vetés is szerepel. Ebben a bejegyzésben láthatjátok, hogy pontosan miről is van szó:

Nurmagomedov a valóságban sosem tenne ilyet, ezért a sportoló a Twitteren üzent a készítőknek. Ebben az üzenetben kifejtette, hogy ő hithű muszlim, aki nincs megkeresztelve, továbbá megkérte a céget, hogy utólag módosítsák a győzelmi animációját. Indoklásában kiemelte, hogy nagyon sok muszlim hitű rajongója van, akiket az EA-nek tiszteletben kell tartania.

Nem váratott magára sokat a válasz sem, az EA Sports munkatársai egyből megnyugtatták a sportolót, hogy a következő frissítésben javítják a hibát.

A történet tehát pozitív befejezéssel zártul, az EA-nél pedig a jövőben biztosan sokkal jobban fognak figyelni az ilyen dolgokra is.

Nektek mi a véleményetek a történtekről? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)