Hirdetés

EA/John Riccitiello: A befektetőink tesznek a minőségre

|

Az EA feje kimondta azt, amit már eddig is tudtunk, a pénzembereket nem érdekli semmi más, csak a részvényeik árfolyama.

Hirdetés

John Riccitiello 1997. és 2004. között a csúcsra juttatta az Electronic Arts nevű független óriást, majd eltávozott és több társával együtt (köztük Bono, a U2 frontembere) megalapította az Elevation Partners-t. Tavaly májusban tért vissza, s azóta komoly változtatásokat léptetett életbe. Legalábbis szóban mindenképp, a gyakorlati lépések következményeit még nem áll módunkban értékelni.

Spore - eredetiség

spore.jpg


Egyrészt az EA istállójába csábította (gy.k.: megvette kilóra) a BioWare/Pandemic kettőst, s szerkezeti átalakításokat hajtott végre annak érdekében, hogy a stúdiók nagyobb önállósággal bírjanak, s afféle városállamként működhessenek. Bizony, Riccitiello önkritikát is gyakorolt, amikor elismerte, hogy hibásan jártak el az olyan nagymúltú fejlesztőcsapatok egybeolvasztásánál, mint a Bullfrog, a Westwood, az Origin, és a listát még hosszan folytathatnánk.

Mirror's Edge - innováció

mirror_1.jpg


Ezzel egyidőben az EA játékainak magasabb minősége mellett szállt síkra, hiszen véleménye szerint csakis így kerülhető el, hogy ne veszítsenek piaci részesedésükből. S ha már a minőségnél tartunk, akkor érdemes megemlíteni, hogy Riccitiello szerint a befektetőket csak a részvényenkénti nyereség érdekli, s a játékok minőségére nagy ívben tesznek. Az EA legutóbbi három éve nem úgy alakult, ahogyan tervezték, ám Riccitiello türelemre int. Még idén jön a Spore, a Dead Space, a Mirror's Edge, a Red Alert 3, a későbbiekben pedig a Mass Effect második része, a Dragon Age: Origins, a Warhammer Online, a Saboteur, egy be nem jelentett MMO (valószínűleg a KotOR MMO-ra utalt), a Rage kiadásáról is sikeresen megállapodtak az id Software-rel és még sok más egyéb rejlik ezeken kívül tarsolyukban.

Dragon Age: Origins - minőség

dragon_1.jpg


Szóval ha most a befektetők helyében lenne (gyanítom, van azért néhány részvénye neki is), akkor inkább türelmesen várna és nem azzal foglalkozna, hogy a részvények most 45 dolláros árfolyamon stagnálnak.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)