Hirdetés

10+1 korai hozzáférésű játék, ami 2016-ban sem készült el

|

Sok játék rajongói remélték, hogy 2016-ban talán megjelenhet hosszú ideje félkész állapotban lévő kedvencük, de meglepően könnyen találtunk tíz ismert játékot, ami legalább másfél év korai hozzáférés után sem jelent még meg.

Hirdetés

Több kiváló játék került már a kezeink közé kifejezetten hosszú korai hozzáférésben töltött idő után is - elég például a Kerbal Space Program, vagy a Prison Architect példáját felhozni. De sajnos több olyan eset akad, amikor akár sok évvel az első megjelenés után sem kaptuk még kézhez a kész játékot. Az év végének közeledtével ezeket a régóta húzódó projekteket vesszük sorra, reménykedve abban, hogy jövőre változik a helyzet.

Ark: Survival Evolved

Early Accessben elérhető: 2015. június 3. óta

Ahogy azt sejthetitek, több, a néhány évvel ezelőtti trendeket meglovagoló sandbox túlélőjáték lesz a listában, amik közül talán az Ark: Survival Evolved készítői ügyeltek arra a legjobban, hogy játszható verziókat tegyenek le a játékosaik elé. A Studio Wildcard ezzel együtt sikeresen magára haragította a rajongóit egy fizetős DLC kiadásával, aminek a léte kevésbé lesz zavaró, ha egyszer megjelenik a teljes változat.

Erre PS4-en már sor került, Xbox One-ra és PC-re pedig 2017 tavaszán várható a jelenlegi ütemterv szerint. A friss felhasználói értékelések láttán az optimalizáció mellett nem árt majd, ha a csapat kezd valamit a publikus multiplayerrel is, amiben hatalmas, szervezett csapatok szerverről szerverre tudnak közlekedni és mindent és mindenkit legyalulnak, aki az útjukba kerül. Ha pedig ezzel végeztek, vár még rájuk két spinoff, a Survival of the Fittest és az Ark Park befejezése is.

H1Z1

Early Accessben elérhető: 2015. január 15. óta

A Daybreak idén méretes feladatot vállalt magára és egy újabb játék fejlesztését bevállalva kettéválasztotta a H1Z1-et. A Just Survive mellett a Battle Royale/Éhezők viadala stílusú King of the Killt is elindították, sokak szerint pedig azóta csak erre a módra és főleg a fizetős kozmetikai cuccokra koncentráltak a készítők. Tovább rontja a helyzetet, hogy a tervek szerint szeptember 20-án ez utóbbi végleges változatának meg is kellett volna jelennie, azóta viszont határozatlan ideig el lett halasztva. Majd talán jövőre.

Besiege

Early Accessben elérhető: 2015. január 28. óta

Ugyan az ostromgépeket szimuláló Besiege idén nem készült el, a rajongók jól elvannak vele, a készítők pedig még nem futottak ki az eredetileg kitűzött két éves korai hozzáférési periódusból (bár csak nagyjából egy hónapjuk van). A friss értékelések nem igazán utalnak nagyobb problémákra és nemrég (november elején) új pályák is érkeztek, úgyhogy látszólag nincs nagy gáz a fejlesztéssel, de sajnos a végleges megjelenésről továbbra sincs érdemleges infó.

The Long Dark

Early Accessben elérhető: 2014. szeptember 22. óta

A Hinterland és a The Long Dark szintén nem sokszor szerepelt idén a hírekben, de a rajongók ettől egyáltalán nem szomorúak. A zombimentes, egyjátékos túlélőjáték folyamatosan bővül, a készítőknek viszont a H1Z1-hez hasonlóan itt is két nagyobb feladat között kell megosztaniuk a figyelmüket. A sandbox mellett ugyanis a nagyban különböző sztorimódot is hegesztik, az 1.0-ás változat kiadását pedig ez utóbbi állapotához kötik. Az ünnepek előtt kiadott posztjukban azt ígérték, 2017 fontos év lesz a The Long Dark történetében, ami elég jól hangzik a nyugisabb túlélőjátékok rajongóinak.

Gang Beasts

Early Accessben elérhető: 2014. augusztus 29. óta

Ugyan a Gang Beasts nem tűnik rendkívül bonyolult játéknak, több mint két éve valahogy nem sikerült megjelennie. A Boneloaf pedig nem kizárt, hogy jobban járt volna egy korábbi változat véglegesítésével, ugyanis a néhány napja kiadott 0.5-ös béta több játékost is kiakasztott. A még mindig nem éppen tökéletes online multiplayer mellett alaposan átalakították az irányítást és a fizikát is a készítők, amivel sokaknál kihúzták a gyufát, úgyhogy lesz mit helyrehozni jövőre.

The Forest

Early Accessben elérhető: 2014. május 30. óta

Néhány héttel ezelőttig bajban lettem volna, ha belátható idő alatt szerettem volna kideríteni, mit is csináltak a The Forest készítői idén, de nem azért, mert lustálkodtak az Endnight Gamesnél. Rengeteg apró hotfix jött ki minden nagyobb frissítés után, amik közül decemberben egy igen fontos landolt. A készítők nemrég beépítették a játék sztorijának végét, de nem csak ezért záporoznak a pozitív rajongói értékelések a horrorjátékra. Ennek ellenére a megjelenés idejéről nincs tudomásunk.

DayZ

Early Accessben elérhető: 2013. december 16. óta

A DayZ fejlesztőinek helyében sem valószínű, hogy szívesen lennék, ugyanis a fejlesztés állapotáról szóló írásaik és nyilatkozataik közül nem sok éri el az átlag gamer ingerküszöbét. Így sokan elkönyvelték magukban, hogy ez a játék bizony már soha nem készül el és külső szemlélőként nehéz a még mindig lelkes rajongóknak hinni, mikor az egyik nagy csinnadrattával beharangozott újdonság az volt nemrég, hogy már nem csak zombik, farkasok is üldözhetnek minket a játékban. Akik egyébként az élőholtakhoz hasonlóan sokszor falakon keresztül is közlekedhetnek. Ez pedig szép lassan azokat is kikészíti, akik több száz órán keresztül tolerálták már a félkész kód furcsaságait, ami nem túl jó kilátás 2017-re.

7 Days to Die

Early Accessben elérhető: 2013. december 13. óta

Konzolra ugyan már megjelent a 7 Days to Die, a zombis túlélés hordajellegét felelevenítő játék PC-n viszont még mindig az alfa állapotban jár - ugyan ebből a 16. változatnál (és a konzolos változat is messze volt a késztől). Erre viszont a vásárlók közül látszólag senki nem panaszkodik, a Fun Pimps ugyanis nem csak a vicces nevek választásában jár élen, hanem abban is, hogy folyamatos fejlesztésekkel jobbá tegyék a játékukat.

Rust

Early Accessben elérhető: 2013. december 11. óta

Ez már a harmadik szilveszter lesz, amikor nem jelenik meg Garry Newman túlélőjátéka. Ez annyira nem meglepő, hiszen a fejlesztők a játék digitális áruházi oldalán is azt írják, hogy még sokat változhat a koncepciója a fejlesztés során. A zombik 2014-es kivétele után tavaly néhány érdekes kísérletet láthattunk a véletlenszerű avatárok kapcsán, idén pedig egy látszólag megbukott XP-rendszerrel kísérletezett a csapat. Így a közösség tapasztalt tagjai is elsősorban azzal szórakoznak, hogy a kezdő játékosokat gyilkolásszák halomra. Ezek miatt talán nehezebb hinni a Rust 2017-es megjelenésében, mint néhány feljebb említett játék rajtjában.

Space Engineers

Early Accessben elérhető: 2013. október 23. óta

A craftolós sandbox játékokat nem kevés gépészkedéssel vegyítő Space Engineers is komoly mérföldkőhöz érkezett nemrég, ugyanis december 15-én hivatalosan béta állapotba lépett a játék. Ettől függetlenül a csapatot vezető Marek Rosa szerint érkeznek ugyan új tartalmak és a régieken is csiszolnak majd, de mostantól az optimalizálás és a stabilizálás kerül majd előtérbe. Ennek valószínűleg sokan örülnek majd, ugyanis az egyik leggyakoribb rajongói panasz az izmos PC-ken sem éppen kiemelkedő teljesítménnyel kapcsolatos. Úgyhogy ennél a projektnél talán kijelenthetjük, hogy látszik a fény az alagút végén.

+1: Star Citizen

Early Accessben elérhető: 2013. augusztus 29. óta

Ugyan az űrszimulátornak is akadnak a kiábrándult DayZ-fanokhoz hasonló pesszimista követői, a Chris Roberts csapatához hű játékosok sokkal lelkesebben tudnak nyilatkozni a szintén rendkívül ambiciózus projektről. Nem kis részben azért, mert a hangár 2013. nyári játszhatóvá válása óta több modul is megérkezett a Star Citizen beígért részeiből. Emellett nagyobb gaming rendezvényeken is elég jól képviseli magát a mögötte álló stúdió és még egy engine-váltást is levezényeltek nemrég. Az biztos, hogy a Squadron 42 sikeres megjelenése a fanyalgók közül is meggyőzne jó néhány gamert.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)