Hirdetés

Edgar Allan Poe thrillerben - A holló Ismertető

|

Edgar Allan Poe a 19. század elején alkotott, a romantika korának legnagyobb alakja, a detektívregények atyja. Bár Poe nem egy regényét filmesítették már meg, ez az első film, amiben az ő karakterével is találkozhatunk.

Hirdetés

Nem olvastam még Edgar Allan Poe könyvet, és ezek megfilmesített változatához sem volt szerencsém. Inkább Sir Arthur Conan Doyle Sherlock Holmes-ja, vagy Agatha Christie művei fordultak meg a kezeim között.

Ez után a film után azonban amint az időm engedi, beszerzek pár Poe-művet, mert ez a 100 perc meghozta hozzá a kedvem. Bár a kedvenceim közé nem fog tartozni, az biztos, hogy többször nézős kategória, köszönhetően a remekül összeválogatott színészgárdának, a kiváló nyersanyagnak, amiből a forgatókönyv is született, és a nagyszerű lezárásnak.

A mozi nem igényli különösebben, hogy kívülről tudjuk Edgar Allan Poe összes művét. A holló vezet minket az akkori kor környezetében, társadalmában és az irodalomból is többet kap a néző, mint gondolná. Edgar bizony a való életben is költő volt, novellákat és kritikákat írt, és több riválisa is volt az akkori életben.

Az ismertető folytatása a CineStar honlapján olvasható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)