Hirdetés

Egér és billentyűzet támogatást kap az Xbox Cloud Gaming

|

Nagy lépést tesz előre a Microsoft felhős platformja.

Hirdetés

A hivatalosan 2020 szeptemberében útjára indított Xbox Cloud Gaming (leánykori nevén Project xCloud) ma már világszerte 26 országban biztosít hozzáférést a felhőben futó játékokhoz Androidon, iOS-en, Xbox konzolokon és PC-n egyaránt.

A tavaly óta teljes mértékben a next-gen Xbox Series X hardverére épülő szolgáltatás most újabb komoly fejlesztés előtt áll, a Microsoft ugyanis már dolgozik a billentyűzet és az egér támogatásának hozzáadásán.

Hirdetés

Az Xbox Cloud Gaming jelenleg csak a kontrollert, illetve bizonyos címeknél az érintőképernyős vezérlést támogatja, Jörg Neumann, a Microsoft Flight Simulator fejese egy nemrég tartott youtube-os kérdezz-felelekben viszont elárulta, hogy előbb-utóbb bekerülnek a repertoárba a PC-s perifériák is.

Neumann a repülős szimulátor jövőjéről beszélve tárta fel, hogy az Xbox Cloud Gamingért felelős csapat dolgozik a funkción, így az egér + billentyűzet párosa nem csak a Flight Simulatorban lesz elérhető. A fejlesztést tehát nem ők végzik, ezért pontos megjelenési dátumot sem tudott mondani, de személy szerint azt reméli, hogy júniusra készen állhat az újdonság.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A vezető azt is belengette, hogy a Flight Simulator felhős változata az érintőképernyős és a giroszkópos irányítást is támogathatja. A The Verge megkérdezte az Xbox PR-osztályát a témáról, ők pedig nem is tagadták Neumann állításait:

"Az induláskor a Microsoft Flight Simulator a szabványos kontrollereket támogatja a felhőalapú játékhoz. A csapat kísérletezik az érintéssel és a gyro-vezérléssel, és izgatottan várja az egér+billentyűzet felkarolását, amint az elérhetővé válik a platformon, de egyelőre nincs konkrét bejelentésünk vagy időzítésünk, amit megoszthatnánk."

Kétségtelen, hogy a Game Pass Ultimate tagsággal elérhető Xbox Cloud Gaming számára hiánypótló lesz ez a bővítés, hiszen a GeForce Now, a Google Stadia és az egyelőre csak korai hozzáférésben futó Amazon Luna is támogatja a jó öreg bill + egér kombót.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)