Hirdetés

Egészen augusztusig csúszik az Xbox Series X bemutatója?

|

Legalábbis erről számolnak be a legújabb pletykák. Az okot nem nehéz kitalálni, meg akarják várni a Sony hasonló eseményét, és a PlayStation 5 részleteinek leleplezését.

Hirdetés

Frissítés: Aaron Greenberg, az Xbox marketinges vezetője cáfolta, hogy bármit is elhalasztott volna a Microsoft, szerinte minden az eredeti tervek szerint halad. Tweetjében azonban egyetlen szót sem ejtett a júniusi eseményről, egyedül a cég júliusi bemutatóját emelte ki ismételten. Az Xbox 20/20 havi rendszerességű rendezvénysorozatként lett bejelentve, a június pedig hivatalosan továbbra is üresen áll. Korábban a Venture Beat azt feltételezte, hogy a júniusi eseményre holnap kerül sor, és akár egy olcsóbb Xbox Series is leleplezhetnek itt. Nos, erre már biztosan nem kerül sor szerdán. 

Eredetileg írtuk: Egyelőre nem kötötte a pontos dátumokat az orrunkra a Microsoft, de azt tudni lehetett, hogy az Xbox 20/20 rendezvénysorozat keretein belül havonta árulnak el új részleteket az Xbox Series X konzolról. Júniusra vártuk azt az esemény, ahol magáról a konzolról tudhatunk meg többet, júliusban pedig a belső fejlesztésű játékok leleplezését lengették be. Nos, most a Venture Beat munkatáras, Jeff Grubb azt állítja, hogy az előbbi eseményt egészen augusztusig tolták el. 

Hirdetés

Grubb a Twitteren tett közzé egy felsorolást a nyár videojátékos eseményeinek meglehetősen kusza listájáról, ezen pedig átkerült augusztusra a Microsoft "Xboxing Day" névre keresztelt show-ja. A júliusi játékbemutató maradt a helyén, de ha igazak Grubb értesülései, akkor magáról a konzolról csak jóval később tudhatunk meg új információkat.

Grubb szerint azért döntött így a Microsoft, mert meg akarja várni a Sony-t, és csak a japánok után akarja megtenni saját bejelentéseit. Fontos kérdés például az új konzolok ára, ha pedig az egyik óriás bejelenti a pontos árazást, akkor a másiknak már nincs nehéz dolga az aláígéréssel. Érdemes azonban megjegyezni, hogy Grubb elmélete egy sántít egy ponton: a Sony saját PS5-ös bemutatója (amit most csütörtökre raktak át) elvileg csak és kizárólag a játékokra fog koncentrálni, a konzollal kapcsolatban nem derülnek ki újdonságok. Aztán ki tudja, lehet, hogy a Sony meggondolta magát, és már most bemutatja magát a gépet is. 

Ti mire számítotok? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)