Hirdetés

Egészen más befejezést is kaphatott volna a Mass Effect 3

|

A játék egyik írója osztott meg részleteket eredeti elképzelésből egy reddites kérdezz-felelek során.

Hirdetés

A Mass Effect trilógia kétségtelenül a legnépszerűbb szerepjátékok közé sorolható, de ahogy a legnagyobb franchise-ok esetében lenni szokott, a zárással sok rajongó nem volt megelégedve. A 2012-ben kiadott Mass Effect 3 ugyan rengeteg díjat bezsebelt, remek kritikákat kapott, azonban a rajongói közösség egy része erősen prüszkölt a befejezés miatt.

Drew Karpshyn vezető íróként dolgozott az első rész sztoriján, társszerzőként pedig a második epizódon, így nyilvánvalóan voltak elképzelései arról, hogyan zárulhat a trilógia. A BioWare csapata végül nem ezeket az ötleteket dolgozta ki, de Drew Karpshyn engedett egy kis betekintést az eredeti koncepcióba.

Hirdetés

Az író Redditen egy AMA (Ask Me Anything), vagyis egy kérdezz-felelek keretében válaszolt a rajongóknak, akik közül többen érdeklődtek a Mass Effect trilógia befejezése iránt is. Karpshyn leírta, hogy az eredeti ötleteiket nem nagyon dolgozták ki, viszont az volt a terv, hogy Shepardék a Reapereket a Mass Relay-eken keresztül átcsalogatják, majd az egész rendszer felrobbantásával zárul a sztori.

Hirdetés

A pusztítással a galaktikus közösség tagja pedig elszakadtak volna egymástól, de a részleteket már nem volt lehetősége továbbgondolni az írói csapatnak. Ezeken a terveken végül nyilvánvalóan változtattak, mivel számolni kellett azzal is, hogyan folytatódhatna a történet a lehetséges további játékokban.

Drew Karpshyn teljes kérdezz-felelek bejegyzését megtaláljátok a Fantasy Reddit-oldalán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)