Hirdetés

Egy csapat beperelte az Ark fejlesztőit, mert lekerült a játékuk a Steamről

|

Előtte viszont pont őket vádolta meg azzal a Studio Wildcard, hogy forráskódot loptak.

Hirdetés

Minden a kínai Angela Game projektjével kezdődött: a stúdiót 2020-ban alapították meg, 2021 novemberében pedig már ki is adtak egy nyílt világú túlélőjátékot, a Myth of Empirest. Csakhogy az Ark: Survival Evolved fejlesztőcsapata, a Studio Wildcard azzal vádolta meg a brigádot, hogy azok ellopták a forráskódjukat és ezért tudtak ilyen gyorsan végezni, még hasonló játékmechanikákat is találtak.

A bizonyítékokat átnyújtották a Valve-nek, amely ennek hatására levette Steamről a Myth of Empirest

Hirdetés

Az Angela Game akkor közleményben tagadta a vádakat, elnézést kért a játékosoktól a kellemetlenségért és megígérte, hogy mindent el fognak követni annak érdekében, hogy játékuk visszakerülhessen a digitális áruházba. A szavakat tettek követték, ugyanis mint kiderült, a cég jogi eljárást indított a Studio Wildcard és kiadói partnere, a Snail Games ellen.

Az Egyesült Államok kaliforniai kerületi bíróságához benyújtott kereset azt tartalmazza, hogy az Angela Game esküdtszéki tárgyalást kér annak eldöntésére, hogy nem sértették meg a szerzői jogokat és nem loptak üzleti titkokat, egyúttal pedig kártérítést is követelnek. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Myth of Empires fejlesztői szerint a Wildcard állításai hamisak és elferdítik a valóságot azzal, hogy a játék forráskódjában található nevek csak egy kis halmazát mutatják be. Az Angela Game bízik benne, hogy időben meg tudják oldani ezt a helyzetet, és újra elérhetővé tehetik játékukat mindenki számára.  Kíváncsian várjuk, hogy kinek a javára dönt majd a bíróság. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)